dimecres, 6 de març del 2013

Amsterdam: Museu Van Gogh

Un dels museus més importants d’Amsterdam és el museu Vincent Van Gogh. És la major col·lecció mundial de Vicent Van Gogh, en total 200 quadres i 550 esbossos i dibuixos. De les obres principals exposades es troba "Els menjadors de patates", "el dormitori a Arle" i una versió dels "gira-sols". A més el museu té la custòdia de la majoria de les cartes de Vincent van Gogh.


HISTORIA

En morir Vincent van Gogh, va deixar un llegat extens de la seva obra aproximadament 900 pintures i uns 1.100 dibuixos. Els seus béns van ser heretats pel seu germà menor, el comerciant d'art, Theo van Gogh. Aquest havia col·leccionat, a més de les obres de la seva germà Vincent, obres dels artistes Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Léon Lhermitte i Jean-François Millet.

Theo va morir un any després de Vincent, pel que l'herència va ser administrada per la seva vídua Johanna van Gogh. Ella va tornar als Països Baixos, on va organitzar les primeres exhibicions amb les obres de Vincent van Gogh i va contribuir fonamentalment a la difusió i el coneixement públic de l'artista. El 1905 va tenir lloc la primera gran exposició al Stedelijk Museum a Amsterdam, mentre que el Rijksmuseum es va negar a acceptar obres de Vincent en préstec. Degut al fet que Vincent va fer diverses versions del mateix tema, Johanna van Gogh va poder vendre algunes pintures de la col·lecció, sense fer l'efecte general de reduir-la.

Les pintures es van exhibir en exposició permanent al Stedelijk Museum, fins que el 1973 el Museu Van Gogh va obrir les seves portes.



                                                                                           

Autoretrat "La oreja de Van Gogh"
Font: http://goo.gl/FoH9z
El dormitori a Arles 
Font: http://goo.gl/tRC24






















Descripció del quadre: "La oreja de Van Gogh".

Retorna a Ciutat d'Amsterdam.


JUDIT PETANÀS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada