dimarts, 5 de març del 2013

Ciutat d'Amsterdam


Amsterdam és la capital dels Països Baixos, És a l'oest del país, uns 20 km a l'oest del Mar del Nord i a les ribes de l'estany d'IJ. Ara és la ciutat més gran del país i el centre cultural i financer. Al 2005 la seva població era de 742.209 habitants, i la de l'àrea metropolitana d'1,5 milions. Juntament amb Rotterdam, Utrecht i la Haia és una de les ciutats més importants del Randstad. 

Amsterdam té un encant particular a causa de les seves cases de maó altes i estretes i la seva xarxa de canals, pels que resulta agradable passejar. Amsterdam deu la seva harmonia a l'edificació baixa i a l'absència de grans avingudes. Constitueix un autèntic paradís per a les bicicletes, que permeten al visitant descobrir la ciutat i els seus encants.

És alhora port internacional, caracteritzat per una intensa activitat comercial, i una espècie de Venècia del Nord, amb manifestacions culturals variades: grans exposicions, abundants galeries d'art, concerts de la famosa orquestra de l'auditori (Concertgebouw) i espectacles teatrals i concerts en el conegut Holland Festival.


L'harmonia d'Amsterdam
Font: http://goo.gl/vrg8B

Si esteu a Amsterdam és recomanable visitar: 





Localització d'Amsterdam

Retorna al mapa.



Judit Petanàs 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada