dimecres, 20 de febrer del 2013

Madeira un país paradisíac


CARRETERA DE ORO: Construïda al 1950, és coneix com, la “carretera de oro” degut al seu alt cost. Tallada amb audàcia amb cornisa en el flanc d'un penya-segat que cau abruptament al oceà. Estreta (s’han previst zones d'emergència ) i jalonades de túnels. Algunes cascades se precipiten des de d'alt de Paúl da Serra i en concrets llocs propers al nivell del mar, les ones la escatxiguen. Malgrat tot, algunes vinyes afronten aquesta costa inhòspita.

3 km abans de Seixal, la carretera travessa un llarg túnel per damunt del qual cau una cascada. A la sortida, un mirador ofereix una bonica perspectiva de cèlebre emplaçament.

L’energia que s’ha fet servir per fer la carretera a sigut la mà de l’home , per perforar les muntanyes i fer un túnel perquè hi passes la carretera. Les muntanyes són columnes basàltiques que són formacions regulars de pilars més o menys verticals, amb formes de prismes poligonals, que es formen per trencament de la roca durant el refredament relativament lent de lava basàltica en algunes colades, en xemeneies volcàniques o en calderes que no arriben a desbordar o buidar sobtadament, pel que el seu refredament succeeix instintivament.



Cascada de la carretera de oro
Font: http://goo.gl/mre1B



PORTO MONIZ: És l’únic port abrigat de la costa nord, ben protegit per una llengua fe terra aplanada que s’estén cap a un illot arrodonit, el Ilhé Mole , i sobre el que estan construïdes les cases dels pescadors. Fins al 1980 se practicava aquí la caça de la balena. S’han construït alguns hotels i restaurants i Porto Moniz és una escala obligatòria.
Al nord del poble, la costa esta sembrada de esculls punxeguts en els que s’ha instal·lat una piscina de aigua de mar. Atansar-se als miradors que dominen els abismes i els arcs naturals excavats per la mar en aquestes roques de lava negra.


Piscines Naturals de Porto Moniz
Font: http://goo.gl/fmKUw 


I aquí teniu un vídeo de les Piscines Naturals de Porto Moniz :



Retorna a Ciutat de Funchal.



Judit Petanàs
Cristina Pinzano







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada