dimecres, 6 de març del 2013

Ciutat de Funchal

Localització de Funchal. 


Funchal és la capital de la regió autònoma de Madeira, pertanyent a la república de Portugal. Té una superfície de 76,25 km² i una població de 98.583 habitants (2008). El municipi està limitat al nord pel municipi de Santana, al nordest pel Machico, a l'est per Santa Cruz, a l'oest per Câmara de Lobos i al sud per l'oceà Atlàntic.


Al municipi predomina el sector terciari, molt lligat al turisme, el comerç, la restauració i els serveis d'hoteleria, seguit pel sector secundari, com les indústries de construcció civil, làctia, floricultura i artesanat. Dins de l'agricultura predomina el conreu de la vinya, del plàtan seguit de les flors ornamentals i fruites subtropicals. El port de Funchal és un centre turístic per als creuers que fan escala en direcció al Marroc, les Illes Canàries, el Carib i Brasil.

Funchal té un clima mediterrani tot i ser a l'oceà atlàntic donada la influència de la Corrent del Golf. La temperatura mitjana màxima durant tot l'any està al voltant dels 20º C i la mínima al voltant dels 15º C. Les precipitacions més abundants es produeixen entre els mesos de novembre i gener.




Funchal al vespre
Font: http://goo.gl/2MKNY

Retorna al mapa.

MARC VALDIVIA 
JUDIT PETANÀS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada