dimarts, 19 de febrer del 2013

Madeira l'illa volcànica


PER COMENÇAR A FER BOCA...







El Pico Ruivo, al municipi de Santana en Madeira , és, amb els seus 1862 metres d'altitud, la tercera muntanya més alta de Portugal (després de Ponta do Pico , a les Açores , i la Serra da Estrela a Portugal Continental ), i la més alta a l'arxipèlag de Madeira.


Localització del Pico Ruivo



La formació de la illa de Madeira, va sorgir a conseqüència de l'expansió de l'Atlàntic. Aquest procés que va tenir el seu inici fa milions d'anys que va ser provocat pel moviment de plaques tectòniques que al xocar entre elles és va formar el pico Ruivo que desenvolupà tota la illa.

Encara es poden apreciar els orígens volcànics de Madeira com testifica el amfiteatre que envolta Funchal antany una caldera. L'illa és extremadament muntanyosa, amb pics de fins a 1860 metros. Per fortuna per als turistes, l'activitat volcànica es va aturar fa 6500 anys, però li va atorgar d'un fèrtil paisatge. Mostra d'ells és que fins fa relativament poc, la major part de l'illa va estar coberta d'antics boscos subtropicals i, de fet, d'aquí prové el seu nom: Madeira, “madera" en portuguès.

Encara és conserva part d’aquest bosc de laurisilva, sobre tot als contraforts del nord i, encara que la UNESCO li ha atorgat el guardó de Patrimoni de la Humanitat, la increïble verdor per el que es famosa pot trobar-se durant tot el any amb abundància. Una de les maneres més boniques de veure aquestes dinàmiques visites panoràmiques és realitzar senderisme per les Levadas al llarg de les sèquies , dissenyades al seu dia per combati la sequedat de algunes zones de la illa. 


Subshrubby
Font: http://goo.gl/nbUbs
Vegetació: ofereix dos tipus principals de vegetació: les formacions de brucs i una escassa vegetació dominada per plantes herbàcies i subshrubby amb cert interès botànic. 

Fauna: aus merla , el pinsà de fusta i reiet es pot observar fins i tot en els punts més alts, ja que l'adopció de la salut com una alternativa. El robin-common i gall comú  també habiten al Auburn bec.


Flora: la roca és un element important del paisatge. Gran part de la flora és: falgueres, molses i líquens
rupícoles són fissurícoles.
Aus merlà
Font: http://goo.gl/ypf4s





Retorna a Ciutat de Funchal.





Cristina Pinzano
Judit Petanàs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada