dijous, 28 de febrer del 2013

Londres: Hyde Park



Londres és la capital del Regne Unit i també una de les ciutats més importants i més grans d’Europa. Està situada al sud de l'illa de Gran Bretanya. Hi ha més o menys vuit milions d’habitants. En la capital anglesa hi passa el riu Temessis. L'illa de la Gran Bretanya està separada de França pel canal de la Mànega. A Londres s’hi poden visitar molts llocs, com per exemple: Hyde Park, London Eye, Big Ben i British Museum.

El Hyde Park és un parc famós de Londres. El parc es troba al centre de la capital anglesa i és un dels parcs reials de Londres. Es va inaugurar l’any mil sis-cents trenta-set. És molt gran, concretament, la seva superfície és d’un km i quatre-cents metres quadrats. Està dividit en dues part pel llac Serpentine. 

Vista del Hyde Park des de l'aire              Font: http://goo.gl/clQaW


El parc consta d’una gran entrada. Cal destacar que hi ha columnes jòniques, tres arcs d’entrada per carruatges, dos entrades per a vianants i una casa per al guàrdia. L’entrada té una llargada de trenta-tres metres. Les portes estaven fetes de ferro i de bronze. Actualment no hi ha porta. 

Entrada del parc                              Font: http://goo.gl/XeezC

Uns dels llocs més importants del parc és l'arc de Wellington, en commemoració de les victòries britàniques en guerres napoleòniques. Està situat al sud-est del parc, al Hyde Park Corner, una plaça important de Londres. El parc també és famós pel “Speaker’s Corner”. Un lloc on els oradors poden expressar els seus pensaments. En el parc hi ha molta flora i fauna.

En el dia a dia, hi ha molts tipus de gent: turistes, persones llegint, persones fent espectacles i fins hi tot s’hi pot trobar alguna persona fent la becaina. 

En aquest gran jardí s’hi celebren manifestacions multitudinàries, com la dels Cartistes. De tant en quan s’hi fan alguns concerts, com el dels artistes “The Rolling Stones”, “Queen”, “Red Hot Chili Peppers”, “Coldplay” i “Madonna”.

El parc està obert els tres-cents seixanta-cinc dies de l’any i és obert per a totes les edats. És molt accessible, hi arriba el metro i l’autobús. Amb el transports privats també s’hi pot arribar.

És un lloc molt recomanable per visitar!

Torna a la ciutat

Marc Gisbert i Adrià Duaigües


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada