dilluns, 18 de març del 2013

Visitem una Central Geotèrmica.

Font:es.centralemontemartini.org


A Roma hi ha una vella central geotèrmica que actualment té la funció de museu. Aquest museu s'anomena Montemartini i creiem que és interessant de veure perquè és una fàbrica com totes les geotèrmiques que ens podem trobar, però en aquesta és pot apreciar tot el seu funcionament i muntatge bàsicament, perquè és poden veure totes les seves parts.

Per a saber més coses de la central, si us interessa a continuació explicarem com funcionava aquesta central, quines parts podrem apreciar durant la visita, i la seva localització. 



-Quin funcionament tenia aquesta central?:


Esquema. Font: www.emagister.com
Quan entrava l'aigua escalfada per la calor de la Terra, passava per l'evaporació. A continuació passava  per uns conductes, en aquells conductes hi ha turbines,  com les que és poden veure al museu, i allà el vapor fa girar aquestes. Les turbines al girar produien l’energia. Al sortir dels conductes el vapor és condensava i tornava cap al principi, on tot el recorregut tornava a començar. O sigui el seu funcionament seria una mica com aquest: 






-Que s'hi pot trobar, quines parts pots visitar?


Font: www.arqueologiaypatrimonioindustrial.com
Aquesta central és un museu on s'hi tenen en compte dos pisos, distribuïts en 4 sales, l'"altri" allà on hi ha mobiliari i la història del museu, la sala de les columnes que és on podem trobar els béns funeraris i domèstics i la "necròpolis esquino", si continuem ens trobarem el saló de les màquines, allà on hi ha còpies originals de totes les màquines.. Per ultim trobem la sala de calderes on hi ha uns jardins on t'expliquen com, en general, comença a funcionar la central.






-Localització



Font: es.centralemontemartini.org
-Situada en la via Ostiense de Roma, sud-est, la Central Montemartini constitueix d'un extraordinari exemple de reconversió d'un edifici industrial en museu. El primer establiment públic per a la producció d'energia elèctrica de la ciutat que és avui el segon pol extensiu dels Museus "Capitolinos" . Veiem una imatge de la localització. 






Torna a la pàgina anterior.





Cristina Purroy.




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada