divendres, 8 de març del 2013

Piràmides d'Egipte

Les piràmides d'Egipte són grans monuments funeraris construïts en els temps de l'antic Egipte. Els egipcis a l'Antiguitat, ens van deixar tres grans piràmides de Gizeh, les tombes dels reis Kheops, Khefren i Micerí. La Gran Piràmide de Giza, construïda per Kheops (Jufu), és una de les set Meravelles del Món.
D
urant anys es pensava que els obrers que treballaven a la construcció de les piràmides eren els esclaus, però després és va descobrir que el que feia un faraó, era contractar als agricultors en els mesos que no hi havia feina al camp i els pagava amb cereals i amb sal.
Perquè els agricultors no haguessin d'anar des de casa seva, on vivien, fins al lloc on havien de treballar, el faraó va fer la ciutat pròxima a la piràmide, i la va dotar amb atencions mèdiques per si un treballador es posava malalt o es feia mal. Així, els treballadors estalviaven molt de temps de camí. 
Els constructors estaven molt organitzats per fer aquestes obres tant importants.
La primera piràmide es va fer a l'any 2750 a.C. i era escalonada. Més tard, s'han fet moltes piràmides més.



Piràmides de Jufu Keops), Jafra(Kefrén) i Menkaura(Micerí), a Gizah.

Les primeres piràmides monumentals són les aixecades en l'etapa que condueix en la fase darrera d'evolució, cap a les piràmides clàssiques, de cares llises, de la Dinastia IV (2500 aC). Les obres més conegudes són les piràmides de Kheops, Kefren, i Micerí, es poden trobar a l'altiplà de Gizah, a prop d'El Caire.

No totes les piràmides d'Egipte han sobreviscut als anys en un estat preservat. Hi ha més o menys un centenar de piràmides que encara estan recognoscibles a Egipte. Encara que l'enteniment principal és com un mausoleu per als reis i reines difunts del temps, també s'entén com a valor cultural a l'antiga creença egípcia de les escales al cel.

piràmide de Kheops goo.gl/ynH2l

La piràmide de Kheops, és la més gran. Té aquest nom, ja que el que va manar construir-la el faraó Kheops. 




piràmide de Kefren http://goo.gl/5HszO

La piràmide de Kefren, és la segona piràmide més gran . Va rebre aquest nom perquè fou construida per el faraó Kefren.


Piràmide de Micerí http://goo.gl/aWIzV


La piràmide de Micerí, és la mes petita de totes tres. Té aquest nom, perquè es va construir, per enterrar-hi el faraó Menkaure. Les tres piràmides més petites que es troben al costat, foren construïdes per enterrar-hi les seves tres dones. 





Cristina Roig Carrera
Retorn a la ciutat de El Caire

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada