dilluns, 11 de març del 2013

Olimpiades de Vancouver


Jocs olíMpics vANcoUvEr (2010)

Els XXI Jocs Olímpics d'hivern es van celebrar a la ciutat de Vancouver, a Colúmbia , entre el 12 i el 28 de febrer del 2010. Després de la fi d'aquest esdeveniment, Vancouver organitzar els cinquens Jocs Paralímpics d'hivern entre el 12 i el 21 de març del mateix any.
Mascotes de les olimpiades: Font: http://goo.gl/aNOxg




La ciutat de Vancouver va ser triada pel Comitè Olímpic Internacional per sobre de les postulacions de la sud-coreana Pyeongchang i l'austríaca Salzburg. Aquesta va ser la tercera postulació de Vancouver a uns Jocs Olímpics d'hivern i la tercera vegada que els Jocs Olímpics es van celebrar a Canadà, després d'estiu de 1976 i Calgary 1988.

Competició de les olimpiades: Font: http://goo.gl/aNOxg


El cost d'aquests Jocs va ser estimat en uns $ 1.400 milions de dòlars canadencs. Les cerimònies d'inauguració i cloenda es van realitzar a l'Estadi BC Place, mentre que els esdeveniments esportius es van repartir entre diversos recintes a Vancouver i els seus suburbis i les pistes del centre d'esquí de Whistler, situat 125 km al nord, i el de Cypress Mountain .

2.632 atletes es van inscriure inicialment per als Jocs Olímpics,  superant la marca establerta pel seu antecessor, Torí 2006.
Escut de les olimpiades: Font: http://goo.gl/aNOxg
Antorxade les olimpiades: Font: http://goo.gl/aNOxg














Arnau Iñíguez




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada