dimarts, 5 de març del 2013

LONDRES: Camden Town

Vista panoramica d'una part del barri: http://goo.gl/C236I 
Camden Town és un barri londinenc situat al municipi de Camden. És famós per tenir un dels mercats de carrer més variats i extravagants de tot Londres. El barri està localitzat a 3,7 km al nord-oest de Charing Cross. L'àrea rep cada cap de setmana onades de turistes d'arreu del món i és un centre de maneres de vida alternatius. Camden Town és vista com la capital del rock alternatiu de Gran Bretanya.



LONDON ZOO

El Zoològic de Londres està situat en l'extrem nord-est de Regent 's Park.
S’hi pot arribar amb metro agafant la línia de Northern, la negra, i parant a la parada de Camden Town.

Entrada del zoo:  http://goo.gl/C236I
El 1821 es va instal · lar a la ciutat amb el propòsit de reunir diferents classes d'animals per a estudis científics el 1841 va obrir les portes al públic.
Actualment compta amb unes 750 espècies diferents d'animals i també hi ha diverses exposicions.

Al zoo hi ha un aquari des de 1853, sent el primer aquari públic del món. L'aquari actual va ser construït el 1921 al costat de les Terrasses Mappin, i va ser inaugurat oficialment pel Rei Jorge V i la seva esposa, la reina Maria, l'abril de 1924.

El zoo va ser utilitzat en la gravació de la pel · lícula “Harry Potter i la pedra filosofal” per les escenes de Harry i els Dursley en el seu passeig familiar pel zoològic. Al lloc va ser instal · lada una placa per commemorar aquest esdeveniment.


Les entrades Hivern / Estiu son:
Un dels animals mes grans: http://goo.gl/C236I
- Adults: 16,60 £ / 19,50 GBP.
- Nens (4-15 anys): 13,20 GBP / 16 £.
- Estudiants a partir de 16 anys, majors de 60 anys i persones amb mobilitat reduïda: 15,10 GBP / 18 £.
- Familiar 1 adult i 3 nens o 2 adults i 2 nens: 47,30 £ / 56,40 GBP.
*Sempre es pot sumar a l'entrada uns 2 £ per persona com a donació voluntària.
Horari: novembre a març de 10.00 a 16.00; abril a octubre de 10.00 a 17.30.

LAURA CALVO

SHERLOCK HOLMES

En el barri Camden Town es troba un dels museus més importants, el Sherlock Holmes Museum.

Entrada del museu: http://goo.gl/C236I
Aquest museu basat en el Sherlock Holmes creat per Sir Arthur Conan Doyle, està situat al nª221b de Baker Street.

Quan l'autor escrivia les novel·les, el nombre 221b no existia al carrer, no va ser fins a 1930 que es va re numerar el carrer i li van assignar el nombre a l'edifici de la Abbey Road Building Society, i va ser quan van començar a rebre milers de cartes per al detectiu Sherlock Holmes.

El gran Sydney Paget va ser el més famós i reconegut il·lustrador de Sherlock Holmes. Va fer més de 350 dibuixos acompanyant les històries de Conan Doyle que es van publicar des del 1891 a The Strand Magazine. Paget (1860-1908) va marcar per sempre la iconografia del detectiu. Però ell no va ser reconegut en aquest museu.
L'edifici que alberga el museu es va construir el 1815 i va funcionar com a pensió des de 1860 a 1934. El museu es va inaugurar el 1990 i mostra exactament com era l'edifici on vivien els protagonistes.

A la planta baixa hi ha una botiga. A la primera planta hi ha el dormitori de Sherlock Holmes i el despatx que compartia amb el Doctor Watson. A la segona planta hi ha l'habitació del Doctor Watson i l'habitatge de la majordoma, la senyora Hudson. Per últim en el tercer pis hi ha figures de cera que representen algunes de les escenes més mítiques de les novel·les.

Proper al museu hi ha el pub temàtic de Sherlock Holmes.

Font: http://goo.gl/v52kd
221b Baker Street.

Entrada: adults 6 £, nens (menors de 16 anys) 4 £.

Horaris: tots els dies de 9.30 a 18.00. Tancat el 25 de desembre.

Metro: Baker Street.

ANDRA HOFFMAN


PLANETARIUM

Font: http://goo.gl/oMgOp

El Planetàrium es troba al costat del Museu Madame Tussaud, es va inaugurar el 1958.

L’edifici conegut com el Planetari de Londres estava en Marylebone Road , Londres. Estava al costat de Madame Tussauds i era propietat de la mateixa empresa. Va ser  una atracció turística notable, on s'hi oferia espectacles de l’espai i l'astronomia. Es va tancar el 2006 com una atracció a part i ara és part de Madame Tussaud. A partir del 2010 cap endavant, va ser l’edifici que en un passat va acollir les cases Planetari de Londres: El Marvel Superheroes (atracció).

L’únic planetari de Londres és ara el Planetari Peter Harrison en Greenwich, al sud-est de Londres.

En la enorme cúpula del Planetari es realitzen projeccions de 20 a 40 minuts, on expliquen la història de l'astronomia. També hi ha una exposició amb una Terra gegant que va girant amb satèl·lits, imatges de l'espai i ordinadors de pantalla tàctil.

L'entrada està inclosa en el preu del Madame Tussaud, però es pot comprar una entrada separada si només es vol visitar el Planetarium.

Horari: dilluns a divendres de 9.00 a 17.30, dissabtes i diumenges de 9.00 a 18.00.

Metro: Baker Street.


NOELIA MORENO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada