divendres, 8 de març del 2013

La catedral de Sant Basilio, Moscou


CATEDRAL DE SANT BASILI. MOSCOU.

La Catedral de Sant Basili, es troba situada a la plaça Roja de la ciutat de Moscou, Rússia.

És una catedral ortodoxa (una de les tres grans denominacions del cristianisme) coneguda mundialment per les seves cúpules en forma de bulb.




Cúpules de la catedral. Font: http://goo.gl/vZuWU


Aquest edifici va ser construït per recordar la victòria sobre el Kanato de Kazán del tzar Iván el Terrible.

Al 1522, la ciutat de Kazán va ser invaïda per l’exèrcit rus que va perdre la batalla davant de les poderoses armes d'Iván el Terrible. Al 1555, coincidint amb l’aniversari de la victòria sobre Kazán, aquest tzar va voler construir el monument religiós més bonic del món. Un lloc que pogués competir en bellesa amb totes les catedrals occidentals. Així va ser l'origen de la famosa Catedal de Sant Basili.

Aquest edifici el van construir Barma i Postnik que van acabar la seva construcció l'any 1561. La llegenda explica que Iván el Terrible va preguntar als creadors de la gran catedral si podrien tornar a fer alguna cosa tan magnífica com aquella. Ells van contestar que si. Iván va manar de deixar-los cecs. D’aquesta manera mai podrien intentar igualar la bellesa de la catedral.

Catedral de Sant Basilio. Font: http://goo.gl/Pove4


Al jardí, davant de l'església, hi ha una estàtua de bronze en honor a Dimitri i Kuzmà que van ser els que van reunir voluntaris per lliurar la batalla contra els polonesos. ´

Les cúpules de la catedral i el seu color roig tant característic, atreuen la majoria de turistes. Cal no confondre la Catedral de Sant Basili amb el amb el Kremlin de Moscou.


Retorna a ciutat de Moscou
Xènia Roselló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada