dilluns, 11 de març del 2013

La camargue Francesa


Dinàmica externa: Formació del delta del Rodano   

El Rodano es un riu de Suïssa i França, que neix al massís de Furkapass (2108 m) en els Alps. En el seu curs alt corre entre els Alps bernesos al nord i els Alps vallesans al sud, amb direcció NE a SE-E i penetra al llac Leman. Després de sortir del llac, comença el seu curs mitjà recorrent les estivacions occidentals dels Alps, gira el seu rumb en confluir amb el Saona, el seu principal afluent, i pren direcció sud passant finalment a través de la plana del Llenguadoc i desemboca al mar Mediterrani al golf de Lleó, on forma un extens delta, anomenat: La Camarga Francesa.

Dinàmica externa: Camarga Francesa

És un espai terrestre de 145.300 ha al sud de França, situat geogràficament entre els dos braços principals del delta del Rodano i del mar Mediterrani. S'estén a l'est fins a la plana de la Crau, a l'oest fins a Aigües Mortes i al nord fins a Bellcaire. Se situa doncs sobre els departaments de Boques del Roine i de Gard. És el delta de riu més gran de l'Europa occidental.
Es distingeixen 3 parts:
  • la Petita Camarga a l'oest del Petit Roine,
  • la Gran Camarga, entre els dos braços del Roine,
  • el Pla de la Vila, a l'est del Gran Roine.
En el seu centre es troba l'estany de Vaccarès, la part situada al llarg del mar està plena d'estanys salats. Es l’espai natural d’aiguamolls més importants del sud d’Europa. La Camarga alberga una flora i fauna d'excepcional riquesa, un veritable santuari europeu de la vida salvatge: la terra del bou, del cavall, d'aus migratòries i residents.
En el seu curs es troba amb les ciutats:
                            ∙ Lyan









  


∙ Ginebra








        ∙ Valence








            ∙ Aviñan










Retorna al mapa!
Oriol Lozano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada