dijous, 7 de març del 2013

El museu del Louvre

El Louvre és el principal museu d'art de París i un dels més importants a nivell mundial. Es troba al centre de París, al costat del riu Sena i al davant del parc de les Teuleries i de la plaça de la Concorde, inici de la famosa avinguda dels Champs-Elyseés. 
Entrada del Louvre per la piràmide de vidre, URL:catai.es
L' actual museu fou, al segle XII una fortalesa militar. Més tard es va convertir en palau de la corona francesa. Després de la revolució francesa del 1789, tots els béns de la reialesa es van convertir en béns públics, fou llavors quan l'edifici es va convertir en museu. Des de fa uns anys s'hi han fet millores com la piràmide de vidre l'any 1989.

Gioconda, pintura de Leonardo da Vinci  URL: wikipedia.org
El museu compta amb una gran varietat d'exposicions diferents bàsicament provinents de l'història francesa i de donacions privades. La monarquia, la revolució francesa o les guerres napoleòniques van ser grans fonts d'inspiració per a pintors i escultors que avui veuen exposades les seves obres. També hi ha pintures d'altres llocs del món, la més famosa de les quals és la Gioconda. Grans artistes espanyols com Goya o Velazquez també s'hi veuen representats amb algunes pintures. A part de tot això té dues parts més molt diferenciades, la d'antiguitats orientals i la d'art Islàmic. 

Al museu s'hi pot arribar de moltes formes diferents: amb metro, hi ha diverses parades molt a prop del Louvre, amb autobús, amb cotxe, o fins i tot caminant, ja què es troba totalment al centre de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada