dimecres, 6 de març del 2013

Ciutat de Teheran

Mapa de Teheran. Font: http://goo.gl/D5ZMC
Teheran és la capital de l'Iran i una de les ciutats més grans del món. Té 11.000.000 d'habitants, la seva àrea metropolitana en té 15.000.000. Forma part de la província del Teheran, una ciutat moderna, plena d'autopistes i d'indústria, i disposa de 5 línies de metro.A Teheran s’hi poden trobar molts monuments importants, edificis, museus, edificis amb formes espectaculars etc.

Un dels monuments de la ciutat més importants es el monument de la Torre Azadi que es fàcil de distingir per la seva forma poc comú. Es un edifici molt alt i gran de color blanc, té una forma que recorda a un arc, es fàcil de trobar perquè la torre és en una de les entrades a la ciutat de Teheran. La va dissenyar l'arquitecte Bahai Hossein Amanat, l'edifici té una silueta inconfusible, en forma de porta monumental, amb una estructura com de piramide. S’aguanta sobre quatre potes, i mesura 45 metres d'alçada.

La torre és al centre d'una enorme plaça el·líptica enjardinada, la plaça Azadi, que el 12 de desembre de 1979 fou l'escenari de les majors concentracions populars de la´Revoluci islàmica. El monument és visible des de molts punts de la ciutat, en especial de nit, quan està completament il·luminat, i des de la seva terrassa superior es pot gaudir d'una bona panoràmica de la ciutat.
A Teheran també hi trobem molts més monuments històrics com pot ser el Palau de Golestan, entre altres.  També hi podem gaudir d’una gran panoràmica com la que podem veure en aquesta fotografia:

A Teheran visitarem:
El desert deKavir-e-Lut
La central tèrmica convencional
Les ruïnes del terratrèmol

Ciutat de Teheran. Font:http://goo.gl/TNsgY


Diagrama de fluxos:


                           V= 25km/h                         V= 60km/h                                  V= 80km/h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada