dilluns, 18 de març del 2013


CIUTAT DE BERLÍN
Berlín és la capital de la República Federal d'Alemanya i un dels setze estats federats alemanys. Es localitza al nord-est d'Alemanya, a escassos 70 km de la frontera amb Polònia. Per la ciutat flueixen els rius Spree, Havel, Panke, Dahme i Wuhle. Amb una població de més de 3,5 milions d'habitants, Berlín és la ciutat més poblada del país, així com la segona ciutat en grandària i la cinquena aglomeració urbana entre els països de la Unió Europea
Berlín des de dalt http://goo.gl/EFP72

Fundada en 1237 com Cölln, Berlín va ser successivament capital del Regne de Prússia (1701-1918), l'Imperi Alemany (1871-1918), de la República de Weimar (1919-1933) i del Tercer Reich (1933-1945). Després de la Segona Guerra Mundial, la ciutat va ser dividida, la part est de la ciutat es va convertir en la capital de la República Democràtica Alemanya, mentre que la regió oest de la ciutat es va convertir en un enclavament de la República Federal d'Alemanya en el interior de l'Alemanya Oriental.
Berlín és una ciutat mundial i un centre cultural i artístic de primer nivell. És una de les ciutats més influents en l'àmbit polític de la Unió Europea i el 2006 va ser escollida Ciutat Creativa per la Unesco. El 2009 la ciutat va rebre el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.
Mapa de Alemanya http://goo.gl/EFP72



 La superfície de la ciutat és aproximadament de 892 km ². Berlín està completament envoltada per l'Estat federat de Brandenburg i està situada a l'est de la República Federal d'Alemanya, aproximadament 70 km a l'oest de la frontera amb Polònia. La ciutat és una de les conurbacions de la República Federal.
El centre històric de Berlín es troba en el punt més estret del riu Spree al seu pas pel Urstromtal. En Spandau, el barri més occidental de Berlín, el Spree desemboca al riu Havel, que travessa l'oest de Berlín en sentit Nord-Sud. El curs del Havel sovint s'assembla a un paisatge marí, sent els seus majors eixamplaments el Llac de Tegel i el Großer Wannsee.
Riu d'Alemanya http://goo.gl/EFP72
Arnau Iñíguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada