dijous, 7 de març del 2013

Ciutat de Barcelona

Barcelona és una ciutat de l'estat espanyol situada a la costa mediterrània catalana. És la capital de Catalunya, de la província de Barcelona i de la comarca del barcelonès. També és la segona ciutat en l'àmbit de població i econòmic d'Espanya, seguida de Madrid. Per haver estat la capital del Comtat de Barcelona, rep el sobrenom de Ciutat Comtal.
Té una població de 1.628.090 habitants, convertint-se en l'onzena ciutat més poblada de l'Unió Europea, i en la 51a més poblada del món.
Situada a la costa de la mar Mediterrània, Barcelona es formà en una plana formada entre els deltes de les desembocadures dels rius Llobregat, al sud-oest, i Besòs, al nord-est, limitada en el sud-est per la línia de costa, en el nord-oest per la serralada de Collserola.

Mapa Físic de Barcelona
http://goo.gl/6UaVy

Barcelona té un clima Mediterrani. Els hiverns són curts, frescos i relativament humits. En els mesos de Gener i Febrer les temperatures ronden els 10°C.
Els estius són relativament secs, llargs i càlids; tot i això, en els mesos de Juliol i Agost, les temperatures no solen sobrepassar els 30°C.

Esquema de temperatures i precipitacions de Barcelona.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Barcelona
La ciutat té una llarga llista d'atractius turístics, tot i que els elements bàsics parteixen de l'àmbit de l'arquitectura.
En el període medieval destaca el Barri Gòtic, amb edificis com la Catedral de Santa Eulàlia o l'Església de Santa María del Mar.
La ciutat és coneguda com la capital del modernisme, i és que Barcelona conta amb obres arquitectòniques increïbles, però sens dubte, la més important de totes les que es puguin anomenar és el Temple Expiatori de la Sagrada Família.

La Sagrada Família, d'Antoni Gaudí
http://goo.gl/drH7c
L'arquitectura de la ciutat Comtal ha aconseguit molts distintius a nivell mundial, com Royal Gold Metal, a mans del Institut Britànic Reial d'Arquitectura.
També molts edificis, entre els quals la Casa Batlló o el Palau Güell, per exemple, han estat nombrats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
Barcelona ha estat seu de molts actes esportius, com els Jocs Olímpics de Barcelona 1992.
També és la casa de dos clubs esportius, el FC Barcelona i el RCD Espanyol, a nivell de primera divisió espanyola, encara que també és la ciutat d'origen d'històrics com el Sant Andreu, la Damm o l'Europa.


El Camp Nou és l'estadi de futbol més gran d'Europa i el camp del FC Barcelona.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Barcelona

En l'aspecte dels transports, la capital de Catalunya no es queda curt. A Barcelona hi ha un aeroport, el del Prat; un port marítim i la companyia de trànsit de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona, que gestiona els autobusos, el metro de Barcelona, un bus turístic, el funicular de Montjuïc, el telefèric de Montjuïc i el tramvia blau.
Per a obtenir més informació sobre la ciutat catalana, així com els seus elements turístics o els seus serveis, es pot consultar la web oficial de Barcelona o si es vol consultar algun dubte sobre el turisme a la capital del barcelonès al web: http://www.barcelonaturisme.com/.

David Medina
Gimcana
Sagrada Família
Aquàrium

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada