divendres, 8 de març del 2013

Cerveseria Hofbräuhaus

Munic és probablement la ciutat més coneguda i típica per a tastar una cervesa, i dins d'ella, la cerveseria Hofbräuhaus és el símbol de l'ambient festiu i cultural d'aquesta  tradició gastronòmica alemanya: beure cervesa. Tot aquest ambient tan festiu i típic, la fa destí habitual dels turistes que visiten Munic, i per això, gairebé sempre és plena. És una de les cerveseries més famoses del món.
Interior de la cerveseria Font: www.sientemunich.com 
És un gran local ple de grans i llargs bancs i taules de fusta, amb referències a les diferents marques de cervesa. És curiós que totes les cerveses  les serveixen en garrafes d'un litre. També si pot degustar exquisits menjars muniquès, com ara : salsitxes, carns rostides, colzes, purés ... i tot per un preu bastant raonable. En el local s'hi acostuma a representar grups de musica típics de la ciutat, així pots gaudir d'un espectacle mentre estàs bevent cervesa.

Cerveseria exterior Font: www.espanol.marriott.com 
La cerveseria Hofbräuhaus, fundada l'any 1589 quan el Duc Guillem V de Baviera la va establir com a proveïdora de Weissbier a la família Wittelsbach. Se situa a la zona vella de la ciutat, al centre de Munich i compta amb una extensa història al darrere. Després de la Segona Guerra Mundial, el local quedaria en molt mal estat i va haver de ser reconstruït.
Al setembre de 1897 es va inaugurar la nova cerveseria  dissenyada per Max Littmann. El hall principal albergava  1,500 persones i en el subsòl  1,000 més . La capacitat total de l'entorn actual  és de tres mil persones. Es calcula que visiten les seves sales unes 35,000 persones al dia, generant uns guanys que superen els deu milions d'euros anuals. Avui en dia ha obert sucursals en diferents ciutats de tot el món i es pot trobar una rèplica exacta a Las Vegas. 

Retornar a la ciutat de Munic
Júlia Font
                                                                                                    
                                                                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada