dilluns, 18 de març del 2013

Central tèrmica convencional

                       
QUÈ SÓN? 

Les centrals tèrmiques convencionals són les que utilitzen com a energia primària combustibles fòssils com el carbó, el gas, o algun producte derivat el petroli, com el fuel.

COM FUNCIONEN?

mapa conceptual d'central
font:http://goo.gl/mzlcL
El seu funcionament es basa en la transformació, en una caldera, de l’aigua de vapor. Aquest vapor, que es genera a pressions molt altes, es conduit per canonades fins a la turbina. El vapor xoca contra els àleps de la turbina i produeixen un moviment rotatiu en l’eix d’aquesta. Així s’aconsegueix dotar el rotor de l’alternador, l’eix del qual està, com hem vist, acoblat al de la turbina, d’un moviment de gir que fa que puguem obtenir un corrent altern als seus borns.

REFRIGERACIÓ:

Quan el vapor surt de la turbina, no pot ser abocat a l’exterior, ja que l’aigua és un bé escàs. Per solucionar aquest problema s’instal·la a la sortida d’aquella un condensador, que fa que el vapor es converteixi de nou en aigua, per poder repetir el cercle.

El vapor, en passar pel condensador, ho fa per una sèrie de tubs pels quals circula l’aigua freda que prové d’un riu o del mar, de manera que, en passar-hi, la temperatura i la pressió del vapor es redueixen i es porta a terme la condensació. Finalment, per no produir un impacte ambiental en el riu o mar, es passa l’aigua per una torre de refrigeració, on es deixa caure en forma de pluja fina, i es refreda en contacte amb l’aire. D’aquesta manera es desguassa a la mateixa temperatura que es va agafar o a una lleugerament superior.

COMPONENTS PRINCIPALS D’UNA CENTRAL TÈRMICA CONVENCIONAL:

Caldera: en aquest espai l’aigua es transforma en vapor, canviant el seu estat. Aquesta acció es produeix gracies a la combustió del gas natural (o qualsevol altre convulsible fòssil que pot utilitzar la central), amb la que es genera gasos a alta temperatura que entren en contacte amb l’aigua líquida i la converteixen en vapor. L’aigua que es transforma en vapor circula per les canonades anomenades serpentines.

Turbina de vapor: màquina que recull el vapor de l’aigua i que, gracies a un complex sistema de pressions i temperatures, aconsegueix que es mogui l’eix que la travessa. Aquesta turbina normalment te diferents cossos, d’alta, mitjana i baixa pressió, per a aprofitar el màxim de vapor d’aigua.

Generador: maquina que recull l’energia mecànica generada en l’eix que travessa la turbina i la transforma en elèctrica mitjançant inducció electromagnètica. Les centrals elèctriques transformen l’energia mecànica de l’eix en una corrent elèctrica trifàsica i alterna.

FUNCIONAMENT D’UNA CENTRAL TERMICA CONVENCIONAL:

El funcionament de les centrals termoelèctriques convencionals es el mateix independentment del combustible que utilitza. No obstant, si hi ha diferencies en el tractament previ que es fa al combustible i el disseny els cremadors de les calderes de les centrals.



· Centrals de carbó: On el combustible es triturat prèviament.

· Central de fueloil: On el combustible es calenta per una utilització mes fàcil.

· Centrals de gas natural: Que no precisa almacenatje, arribant així directament per conductes de gas.

Centrals mixtes: Que es pot utilitzar diferents combustibles, sense ser necessaris els tractaments previs anteriorment citats.

mapa general central
font:http://goo.gl/mzlcL
torna a la pagina anterior




Joel Aleixos

Izar Garcia

Ariadna Rubí


1 comentari:

  1. Hola,no és vull dir que aquesta página em va servir moltissim i tot esta explicat de manera ordanada i clara, la informació que buscava estáva tot aquí.En fi, moltes gracies! ❤️

    ResponElimina