dimecres, 6 de març del 2013

Central eòlica de Rabat


INTRODUCCIÓ

Una central eòlica és una instal·lació on la producció de l'energia elèctrica s'aconsegueix a partir de la força del vent, mitjançant aerogeneradors que aprofiten els corrents d'aire. Els parcs eòlics s'instal·len en zones geogràfiques on hi acostuma a fer vent.


A finals de 2011, la capacitat mundial dels generadors eòlics va ser de 238 giga vats. Al 2011 les centrals eòliques van generar al voltant del 3% del consum d'electricitat mundial.L'energia eòlica és un recurs abundant, renovable, net i ajuda a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. 
Central eòlica Font: www.semanariotiempo.cl


La central eòlica utilitza la força del vent per produir energia elèctrica. El vent és una energia renovable per tant és molt rentable econòmicament però no podem assegurar una producció constant. 


aerogenerador Font: http://goo.gl/BKxsv
Una central eòlica la diferenciem per els seus aerogeneradors. Un aerogenerador elèctric és una màquina que converteix l'energia cinètica del vent en energia elèctrica mitjançant l'ús d'un alternador. Té unes aspes que quan les corrents del vent impacten giren. N'hi ha de diferents models, depenen de la seva potència, la manera en que produeix energia,etc..





Avantatges i inconvenients

Avantatges de la central eòlica:

  •  Aprofita una font segura i renovable, mai s'acaba.
  •  No produeix emissions a l'atmosfera ni genera residus.
  • Els parcs eòlics són fàcils de desmuntar i la zona es pot recuperar ràpidament.
Inconvenients de la central eòlica:

  •   La incapacitat d'assegurar un subministrament regular i permanent a causa de les variacions en la velocitat del vent.
  •   L'impacte visual: la seva instal·lació genera una modificació del paisatge.
  •   L'impacte sonor: la rotació de les pales amb el vent produeix un soroll baix però constant.
  • Elevat preu de la construcció. 

Per retornar a la Ciutat de Rabat
JÚLIA FONT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada