divendres, 1 de març del 2013

Barcelona: El Palau de la Música

A Barcelona hi ha un monument molt important, el Palau de la Música que és un auditori de música situat al barri de Sant Pere. El Palau de la Música Catalana va ser construït entre el 1905 i el 1908 per un arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner, un dels millors representants del modernisme català. La seva missió és promoure la música, amb una especial atenció al cant coral, el coneixement i la difusió del patrimoni i la unió social i cultural del país.

Molts artistes, cantants, etcètera...fan que el Palau de la Música sigui un edifici ple d'harmonia. LOrfeó Català porta nens, joves i adults de totes les edats que canten i actuen, i sobretot fan que el Palau de la Música sigui un lloc molt bonic i admirable per molta gent.

 El 4 de desembre del 1997 és va declarar Patrimoni Mundial per la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura). I que sigui patrimoni mundial vol dir que pertany a tots els pobles del món, d’aquesta manera la seva protecció i preservació no només pertany a la nostra nació que es qui en té la propietat, sinó que es responsabilitat de tota la comunitat internacional sencera. A més constitueix un patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s'identifica amb la seva història.

L'edifici del Palau de la Música és una estructura central metàl·lica recoberta de vidre, amb molta llum natural i es converteix en una caixa de música caixa de música màgica on es combinen totes les arts aplicades: escultura, mosaic,vitrall i forja.


                             



Una proposta per visitar el Palau de la Música és començant per la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català, on es va posar la primera pedra de l’edifici el 1905 i on encara avui, i des de fa més de 100 anys, el cor de l’Orfeó Català assaja regularment. Asseguts, coneixereu el perquè de la seva importància amb un recorregut audiovisual. Pot continua per l’escala noble adornada amb flors, senyeres i una barana única: combinant materials de tot tipus com ferro o vidre. Després visiti la Sala Lluís Millet , des d’on es veu la gran balconada exterior amb columnes que simbolitzen flors de tota mena, és un homenatge a la natura. Finalment, entri a la Sala de Concerts on una explosió de colors, de formes i llum li donarà la benvinguda aquest grandiós recital d’art decoratiu que dia darrere dia sorprèn i inspira visitants i artistes. També visiti el segon pis, a tocar la gran lluerna, gota d’aigua i de mel, font de llum i d’inspiració. I per acabar, l'orgue  del Palau que presideix la sala, l’acompanyarà en un petit viatge musical.





El Palau de la Música Catalana és un dels edificis més emblemàtics de Barcelona i una visita imprescindible de la ciutat. Les visites guiades que ofereix el Palau de la Música Catalana són una cita ineludible de l'estada a Barcelona.



VINE A SENTIR EL PALAU!
Anècdota: El 14 de Novembre de l’any passat, estant un tiet meu a la manifestació anticapitalista va veure com alguns vàndals trencaven les vidrieres de l’exterior del Palau de la Música i feien pintades amb insults a l’expresident de la institució musical, Fèlix Millet. També hi havia al terra una gran quantitat d’escombraries i molts documents escampats per tot el carrer, i també van bolcar contenidors d’escombraries. Per sort el meu tiet es va escapar per un carrer adjacent.




                                                       Annabel Viles















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada