dimarts, 19 de febrer del 2013

Volca Kinrara


McBride, provincia volcanica cobreix una àrea de 1500 quilòmetres quadrats al nord de Queensland. Es troba a 150 km SO Atherton. La característica més famosa de la província volcànica és Undara Renta Tubes, que formen part del flux de lava més llarg a la terra (160 km). Els volcans actius a Australia no són comuns perquè en aquest continent no hi ha una unió entre dos falles. No obstant hi ha dos volcans actius ubicats al sud est de Perth a les illes Australianes de heard Island i McDonald Island. 


Volcà Kinrara

L'ultima erupció del Kinrara va ser fa 20.000 anys, és el volcà mes jove de la provincia McBride. El con té una altura de 384,4 m. El crater té un diàmetre de 400 m i una profunditat de 60 m. La lava basàltica sobre la qual es va construir el con Kinrara es veu al crater intern. Els diposits que conformen el con Kinrara indiquen erupcions volcàniques de vessament suau. El material porfiroclast igual que les esquitxades que es mostra indiquen que al llarg de la historia el Kinrara va tenir petites erupcions explosives.



Imatge del volca Kinrara Font: http://www.sott.net/image/image/s4/81377/large/indonesia_volcano.jpg




Aquesta imatge es del sr Steve Mattox Font:http://www.gvsu.edu/cms3/assets/D6E8414C-AF66-B551-1E348F48454A2E42/facultyphotos/SteveRMattox.jpg

Mireu els diferents Volcans d'Australia

Retorna a Ciutat de Alice Spings.
Oscar Grau  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada