dimarts, 26 de febrer del 2013

ISTANBUL: El Gran Bazar

Després de passar la nit a l’hotel Design Sura, podeu visitar El Gran Bazar, que és un dels mercats més grans del món. Per arribar-hi des de l’hotel, que només es troba a 1km i es tarda 15min anant caminant. Al mercat esteu 2h per a que us doni temps de visitar la Mesquita de Santa Sofia i gaudir dels banys turcs més coneguts d'Istanbul.

El Gran Bazar esta situat al centre de “La ciutat vella”, te més de 58 carrers i 4.000 botigues. La joieria, l’orfebreria, les botigues de espècies i les botigues de catifes són les més conegudes i visitades. Dins el Gran Bazar s’hi troben alguns serveis públics que faciliten les necessitats dels qui ho necessiten (infermeria, seguretat, correus, bancs...).Cada carrer es anomenat per les botigues del qual esta format, per exemple el carrer anomenat Kuyumcular és en el qual s’hi troben les botigues de joies. L’horari d'apertura és: De dilluns a dissabtes de 8:30 a 19:30 i els diumenges esta tancat. 

FOTO 1: Mapa del Gran Bazar des de dalt.
http://goo.gl/8vq8Q

La Mesquita de Santa Sofia és el símbol de Istanbul. Es troba al punt més alt de Istanbul i la seva cúpula de més de 30m es pot observar des de tot Istanbul La sala principal de Santa Sofia fa 70m per 74m, la il·luminació és difusa i les columnes manoliítiques us deixaran amb la boca oberta. L’horari de visita és de dimarts a diumenge de 9:00h a 17:00h i els dilluns tanca. El preu d'entrada és de 25 lires. Hi ha 1km de distància des del mercat,per tant per arribar-hi es pot agafar el tramvia T1 i baixar a la parada: Sultanahmet i que només tarda 10min. A la Mesquita hi esteu 1h entre que es pica alguna cosa als bars o restaurants dels voltants. En aquest vídeo podreu trobar informació sobre l'arquitectura i la història de la mesquita:



Els banys turcs Hamam de Cemberlitas van ser construïdes al 1584, durant el mandat de la "Sultana" Nurbanu, nascuda a Venècia a mitjans del segle XVl i que va ser portada a Istanbul pels corsaris otomans. Al ser els banys turcs més famosos de Istanbul, també són els més cars. El Hamam de Cemberlitas admet l'entrada tan a homes com a dones, tot i que els tractaments es fan en sales separades. El paquet més demanat i més econòmic és el de massatge i rentat de 15min o un massatge d'olis de 30min. El preu del servei complet és de 60 euros. Obren tots els dies de 6:00h a 24:00h. De la mesquita fins als banys hi ha 750m i s'hi pot arribar agafant el tramvia T1 i baixant a Çemberlitaş que només triga 10min o caminant una estona que només costa 10min.Entre que s'hi paga, et canvies i et fas el tractament s'hi pot estar 1 hora. Al acabar torneu a l'hotel, on hi esta contractat el sopar.

FOTO 2: Interior de l'edifici dels banys turcs
http://goo.gl/w7UWt



GRÀFICA ESPAI TEMPS DE LA GIMCANA


Torna a la pàgina inicial 
Alba Terés i Maria Miret


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada