dimarts, 19 de febrer del 2013

Trekking per Sierra Nevada


Sierra Nevada és una cadena muntanyosa situada al sud-est de la Península Ibèrica. És el nucli de la Serralada Penibètica. El seu pic més alt és el volcà Mulhacén, que amb 3.482 m és també el pic més alt de la Península Ibèrica. Està repartida entre les províncies de Granada al nord i Almeria al sud.


Entre els pics més destacables a part del Mulhacén, hi ha: Puntal de Siete Lagunas 3.248 m, Puntal Caldera 3.226 m, Cartujo 3.152 m, Atalaya 3.148 m o el Cerrillo Redondo 3.058 m són els més destacables.
Entre aquests pics és destacable el naixement d’alguns rius com  Genil, Guadalfeo, Adra i Andarax.

També com a lloc d’interès turístic hi ha, als peus del Veleta (3.392 m),  una estació d'esquí on organitzaren els Campionats del Món.                          

 Vista per satèl·lit de Sierra nevada.    
 font:  
http://goo.gl/TBZlo
Sierra Nevada va ser el focus glacial mes meridional d’Europa durant les crisis climàtiques quaternèries, així com durant la denominada Petita Edat del Gel. El coneixement del fet glacial de Sierra Nevada es va iniciar a mitjan del segle XIX. No obstant això, no serà fins les darreries del mateix segle quan va començar a plantejar-se l’existència de petjades morfològiques de glaceres. En l’actualitat, Sierra Nevada no acull masses glacials però sí permafrost alpí en estat de degradació. 


En geologia , es denomina permafrost, permagel o "permacongelamiento" a la capa de gel permanentment congelat en els nivells superficials del sòl de les regions molt fredes o per i glaciares com és la tundra . Pot trobar-se en àrees circumpolars de Canadà , Alaska ,Rússia i nord d' Europa entre d'altres.





Permafrost      Font: http://goo.gl/jrqBw

Retorna a Ciutat de Granada 

Guillem Gutiérrez Gabarrell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada