dimarts, 19 de febrer del 2013

ROMA: El Coliseu Romà

Roma, la capital d’Itàlia, està situada a la península Itàlica. Hi ha molta població, més o menys dos milions i mig d’habitants.  En la capital italiana si poden veure molt monuments i restes romanes ja que Roma formava part de l’Imperi Romà i més tard, en la divisió de l’imperi, va formar part de l’imperi Romà d’Occident. Finalment, l’Imperi Romà d’Occident es va dividir en diferents regnes i Roma formà del regne dels Ostrogots. Una de les restes més importants, entre d’altres, és el Coliseu Romà.


El Coliseu Romà està situat al centre de Roma, concretament a l’est del Fòrum Romà. Aquest enorme amfiteatre es va construir al segle I dC, quan en l’edat Antiga hi dominava el majestuós Imperi Romà.  Anteriorment, l’amfiteatre s’anomenava Flavio.


Coliseu Romà
Font: http://goo.gl/L31YB


El terreny de joc era una gran plaça de fusta coberta en sorra. Era un lloc on s’hi veien espectacles públics i lluites entre gladiadors. Podien arribar a veure’ls cinquanta-mil espectadors distribuïts en vuitanta files de graderies. El coliseu estava dividit en diferents parts assignades per a cada classe social. Els personatges més pròxims a l’escenari eren els emperadors i senadors. Com més lluny les graderies estiguessin de l’escenari, de menys prestigi eren les classes socials. 


L'interior del Coliseu                         Font: http://goo.gl/j3EdR


Va ser una de les obres més importants de Roma, en el qual s’hi van utilitzar les tècniques més desenvolupades de l’ arquitectura en aquella època. Tenia una forma circular suportada per arcs, columnes...

Al llarg de les diferents etapes de la història al coliseu li han succeït diferents coses: s’hi va construir una petita església en l’interior, l’escenari es va convertir en un cementiri per als personatges importants, hi va caure una bomba en la Segona Guerra Mundial i va destruir part de l’edifici... Actualment el coliseu és un referent històric per a molts turistes i s’hi ha rodat algunes pel·lícules importants com “Gladiator”.

Avui en dia el coliseu Romà està obert  al públic. En en l'interior hi ha un museu on s’hi pot trobar molta informació sobre el déu grec Eros.

Els horaris varien depenent de l’estació de l’any. L’horari més habitual és el següent:

  •          Tots els dies de 8:30 fins una hora abans de la posta de sol

Hi ha diferents tarifes per als variats grups d’edat:                                  

  •          Adults: 12 €
  •        Ciutadans de la Unió Europea entre 18 i 24 anys: 7,50 €
  •          Menors de 18 anys i majors de 65 anys: entrada gratuïta

Les entrades anomenades anteriorment són útils per entrar a la Palatí i el FòrumRomà.

El Coliseu Romà és molt accessible des de l’exterior. Hi arriba el metro, el bus turístic... També és accessible en transport privat.

És recomanable arribar-hi a primera hora del matí per tal d’estalviar hores de cues. Una altra recomanació és comprar el Roma Pass, una targeta de descompte amb la que es pot entrar gratuïtament i sense fer cues als llocs turístics de Roma.

Torna a la ciutat 

Marc Gisbert i Adrià Duaigües


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada