dijous, 21 de febrer del 2013

RIO DE JANEIRO, Crist Redemptor

Rio de Janeiro es una ciutat de Brasil, que hi ha un dels monuments molt important  el Crist Redemptor; és una estàtua de Crist situada a la ciutat brasilera de Rio de Janeiro. L'estàtua mesura 39,6 metres i pesa al voltant de 700 tones, està situada al cim del Mont Corcovado al Parc Nacional de Tijuca.



El monument és un símbol per al cristianisme, però també és  un símbol  per a la ciutat i per tot el país.


Va ser construïda el 12 d’octubre en el 1931, el juliol del 2007. L'estàtua es considera una de les set meravelles del món modern en un concurs promocionat per una empresa suïssa.
Als turistes els hi agrada visitar aquest monument per la seva grandesa, per les seves meravelloses vistes de la ciutat i per el símbol que representa, per la ciutat. El Crist del Corcovado és un dels grans atractius turístics del Brasil, i es conserva pràcticament com el primer dia que va ser exhibit.

En complir els 75 anys de la seva inauguració (2011) es va fer una exposició que repassa la història del monument i, sobretot, com aquesta estàtua s'ha convertit en punt de referència per als brasilers i inspiració per als seus artistes.

COM ARRIBAR :
Hi ha dues formes d'arribar al monument, i l'accés més concorregut és de la Rua Cosme Velho núm. 513, d'on és possible pujar per un petit tren  que surt cada dia de 08:30 a 18:30. El trajecte dura 20 minuts i té els següents preus aproximats:

- Adults: R $ 30 (inclou la tornada)
- Nens de 6 a 12 anys R $ 15
- Nens menors a 6 anys, entrada lliure.
- Persones de la tercera edat paguen meitat del passatge els dies dimecres i dijous.

El tren recorre la via fèrria del Corcovado (inaugurada per l'Emperador Don Pedro II l'any de 1884). En el trajecte és possible apreciar el bosc de la Tijuca, considerada l'àrea arbrada urbana més gran del món. Accés és ràpid(costa R $ 5 el vehicle, més R $ 5 per passatger). 
Els caps de setmana pot haver congestió de vehicles. Per tant, és recomanable passejar en Paineiras i pujar 2,5 km aproximadament. També hi ha “micró ómnibuses” acreditats per les autoritats locals, el passatge costa aproximadament R $ 10 per persona depenent del dia.




Torna a la ciutat

Júlia Samperí 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada