diumenge, 24 de febrer del 2013

Rif i el Congost de Dadès



 Falla de Rif.
Font: webislam.com
Ubicació Geogràfica del Marroc
Marroc està situat al nord-oest del continent africà. La capital del Marroc és Rabat i la major ciutat del país és Casablanca. El territori està dividit en 14 regions, de  terreny muntanyós. Hi ha dos sortides espectaculars a fer: el "Rif" i el congost del Dadès".
Muntanyes de Rif.
Fonts:  
uciencia.uma.es
Muntanyes de Rif.
Font: ttp://sobremarruecos.com
Dinàmica Interna: RIF
El Rif és  un gran conjunt de falles, es mostren imponents a la vora del Mediterrani fins a Tetuan i en contrast amb els suaus turons dels voltants de Tànger el paisatge es torna abrupte. Els dos pics més alts són el Jebel Tidirhine (2.456 m) i el Jebel Bouhalla (2.170 m).
Vista d’ocell des del Congost.
Font:
sites.google.com
A l'est, els cims és poblen d'arbres i en la secció central del Rif, les alzines donen pas a elevats boscos de cedres, on hi habiten altres espècies. Més cap a l’oest les muntanyes són més vermelles i el terreny es troba nu.
Les platges de la costa del Rif, al peu de les muntanyes, són de les millors del Marroc, i constitueixen un atractiu turístic, i alguns dels millors restaurants de peix del Marroc es troben en aquesta zona.
                                                                                       
Dinàmica Externa: Congost del Dadès
La garganta del Dadès és un profund barranc o congost del Marroc localitzat a l'Alt Atles, entre les localitats de Boumalne Dadès i Msemrir. Porta el nom del riu que l’excava. 
Congost del Dadès.
Fonts: 
es.wikipedia.org
La seva elevada alçada, fa el clima més fred i humit que el dels altres valls de la regió, hi trobem una vegetació completament diferent, caracteritzada principalment per ametllers, figueres, alguns noguers, pollancres, àlbers, i vegetació de ribera en general, que s'alineen en els marges del riu.
Congost del Dadès. Fonts: africaventuras.com





Té un valor paisatgístic i arquitectònic molt alt. Durant la ruta hi ha establiments disponibles per allotjar-se, molts d'ells situats en miradors o llocs estratègics.


Aquí us deixem una petita mostra de el que fareu amb el 4x4:






Per retornar a la Ciutat  de  Rabat

Júlia Font i Maria Foix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada