dimarts, 26 de febrer del 2013

PARIS: Palau de Versalles



El Palau de Versalles és un palau d'estil Barroc començat a construïr l'any 1677 i acabat l'any 1710. També es pot dir que és el gran palau on al llarg de la història de França es van anar allotjant els seus Monarques. Esta situat a uns 20 km de Paris. Els seus materials de construcció són la pedra, la pissarra, el maó i el marbre.

JARDINS DEL PALAU -- http://goo.gl/mvDTP

·        Durant la primera etapa ( 1661 - 1668 ):  Va ser un simple palauet de cacera, en el que se li van acabar afegint dues ales laterals, que posteriorment es va acabar tancant i es va formar la plaça d'armes.

·        Durant la segona etapa ( 1668 - 1678 ):  LluisXIV va traslladar la cort a Versalles de manera que el palau queda habitat durant espais curts de temps. Es van construir les següents plantes: Un primer pis de carreus encoixinats. Un pis noble de doble alçària amb crugies retrancades jugant amb entrants i sortints i alternant columnes i pilastres. Finalment, un tercer pis que seria l'àtic, rematat per una sèrie de figures escultòriques que gairebé no deixen veure la caiguda de la coberta.

·        Durant la tercera i última etapa ( 1678 - 1680 ):  L'arquitecte Mansart va construïr la capella real situada a l'extrem del Palau.

4 anys després l'enginyer Rennequin Sualem va construïr la màquina de Marly per l'aigua del Sena perquè es tenien que alimetar les fonts dels jardins. 

Per anar desde Paris al palau de Versalles es pot anar de diverses formes:

·        Amb cotxe sortin des del 1er districte de Paris fins al palau de Versalles es recorre una distància de 30,3 km i es tarden 36 minuts.

·        Amb taxi TARIFES: baixada de bandera ( 2,40€ ) ; preu per quilòmetre de dilluns a dissabte de 10:00 fins a les 17:00 ( 0,96 € tarifa matí), de dilluns a dissabte de 17:00 fins a les 10:00 ( 1,17 € tarifa tarda-nit ) ; preu per quilòmetre els diumenges de 7:00 a 0:00 ( 1,21 € tarifa matí ), preu per quilòmetre diumenges nit i festius ( 1,47 € tarifa nit i festius ) ; suplement a partir del 4rt passatger ( 3€ ) ; suplement a partir de la segona maleta ( 1 € ).  PER FER LA RESERVA DEL TAXI ES POT TRUCAR AL TELEFÒN 01 45 30 30 30 o bé d'una manera més econòmica que es cridant-lo tu mateix al carrer.

" TAXI PARISIEN " -- http://goo.gl/twuSk

·        Amb metro comprant l'abonament TICKET t+ ( 1,70 € o 10 TICKET t+ 12,70 € ) es disposa de 90 minuts per fer el viatge si passa els temps es té que tornar a comprar , o el PARIS VISITE


 ** NENS DES DELS 3 ANYS FINS ALS 12 ANYS **

·         , i també hi ha el PASSI NAVIGO però solament el poden fer servir els habitants de Paris.

http://goo.gl/8a9nI

·        Amb tramvia agafant la línia T-2, no es recomana perquè passa per barris que formen part de l'extraradi on hi ha molta delinquència.



El palau de Versalles es troba situat a uns 20 km del centre de paris, a la perifèria de Paris.

http://goo.gl/S4fQv
 



JOEL SANJUAN MARIN






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada