dilluns, 18 de febrer del 2013

PARIS: El Barri de Montmartre

El barri de Montmartre està situat en el  Districte XVIII  de la ciutat de Paris. És un barri molt famós ja que a mitjans del segle XIX s'hi van instal·lar  artistes molt coneguts, Salvador Dalí, Claude Monet i Picasso. Envoltada d'edificis del segle XVIII,  i pertanyia a un antic municipi que es va annexionar a Paris l’any 1860. En el número 3 de la plaça Tertre encara hi ha una placa indicant l’antic ajuntament de Montmartre. 

Montmartre és també el nom del turó de 130 metres d’alçada situat al marge dret del riu Sena, visible des de qualsevol punt de Paris per la cúpula blanca de la Basílica del Sacre Coeur, situada dalt del turó. A començaments del segle XX la plaça Tertre es va començar a omplir d’artistes, especialment pintors - fins a uns 300 artistes hi són autoritzats a pintar-hi " l'art omple tots els racons de color". La plaça està envoltada de cafès, creperies i botigues de records.El lloc més conegut és el cafè on es va rodar la pel·lícula  Amélie . És molt bonic deixar-se perdre per els seus petits carrers fets de pedra,   l'olor de les pastisseries omple tots els racons  i el barri és dels mes encantadors de tota la ciutat. Aquest és  el mapa del barri:
Mapa que mostra la superfície del Barri de Montmartre
FONT: http://goo.gl/2Tm0M
                                                                                                                                     Maria Miret

És un barri molt turístic ja que s'hi troba la Basílica del Sacré Coeur, també coneguda per  la cúpula blanca. La Basílica del Sacré Cœur va ser edificada com a homenatge a la memòria dels ciutadans francesos que van perdre la vida durant la Guerra franco-prussiana. Fou l'arquitecte Paul Abadie qui la va dissenyar. La primera pedra de l'església va ser col·locada al 1875 i va ser acabada l'any 1914, tot i que no es consagrà fins a la fi de la Primera Guerra Mundial, el 1919. És un dels monuments més visitats i coneguts de Paris.
FOTO 2: Vista total de la Basílica del Sacré Coeur
http://goo.gl/TBNme

En visitar la Basílica del Sacré Coeur es pot trobar gent com en Javier Montplier, que és un sense sostre, i que explicà que fa molts anys, quan es va traslladar a Paris, pocs mesos després va ser abandonat per la seva dona. No tenia lloc on viure,i voltant pels bonics llocs de Paris, va anar al barri de Montmartre, a la plaça de l'església. No s'ho pensà dues vegades i  decidí que hi volia viure, que era igual si no tenia casa, que quan va veguer aquell barri, sapiguè que era el millor lloc on podria instal·lar-se. 

                                                                                                                                              

                                                                                                                                       
Per arribar-hi es pot agafar el metro: Línia 2 i baixar a la parada "Anvers","Pigalle" o "Blanche", la línia 12 i baixar a la parada "Abbebesses" o la  línia 12 i baixar a la parada "Pigalle". Els bitllet més econòmic és el bitllet T+. Serveix per a qualsevol transport públic i els preus són: 1 bitllet 1,70 € i 10 bitllets 12,70€. 

Per arribar a la basílica es pot utilitzar les escales del turó, però si prefereixes agafar una altra alternativa es pot utilitzar el Montmartrobus. Aquest camió opera en una ruta circular de la Place Pigalle (prop de l'estació de Metro de Pigalle) fins a la part superior de la Butte, on podreu baixar i caminar a la basílica del Sacré-Coeur. O també, si ho preferiu, podeu continuar en el camió fins a quan es passa pel Sacré-Coeur, en el seu camí de tornada a Pigalle.
                                                                                                                                            
                                                                                                                                        Alba Terés

Torna a la pàgina principal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada