dimarts, 19 de febrer del 2013

PARIS: Arc de Triomf de l'Étoile


És un arc considerat símbol nacional, que va fer construir Napoleó per a recordar les grans batalles de la República i de l’Imperi. L’arquitecte encarregat de la seva construcció es va inspirar en els monuments de l’Antiguitat clàssica –en l’arc de Tit, de Roma - . 
El seu projecte inicial era fer una sortida a l’avinguda triomfal, que travessa el Louvre i la plaça de la Bastilla. Té 50 metres d’alçària i 45 metres d'amplària  Va ser inaugurat el 29 de juliol de1836 pel 6è aniversari de la Revolució de juliol de 1789. 
Els quatre grups esculpits més importants són:

FOTO 1: Escultura que representa
el començament
http://goo.gl/dtmo1
FOTO 2: Escultura que representa
la resistència
http://goo.gl/80m7m
·       
·       
       FOTO 3: Escultura que representa la pau

FOTO 4: Escultura que representa el triomf

On està situat?  
Està situat a la plaça Charles-de-Gaulle de París, abans anomenada place de l’Étoile (en català, “plaça de l’Estrella). Es troba a l’extrem oest de l’avinguda dels Champs-Élysées i a 2,2 quilòmetres de la plaça de la Concorde.
FOTO 5: Imatge del google maps de l'arc
http://goo.gl/zVSye
Per què és important la seva visita?  
L’Arc del Triomf forma part dels monuments culturals i històrics de París. Als seus peus s’hi troba la tomba dedicada al Soldat desconegut de la Primera Guerra Mundial. A més a més s’hi troba la Flama eterna, encesa al 1923, que commemora el record dels soldats morts al combat i que no s’apaga mai.

Com s`hi pot arribar?  
Per a arribar a l’arc del Triomf en metro s’ha de baixar a l’estació  Charles de Gaulle-Etoiles. Hi ha tres línies de metro que paren en aquesta parada: L1, L2 i L3. 
També s’hi pot arribar utilitzant el servei d'autobús públic; hi ha 6 autobusos que porten directament a l’Arc de Triomf: els números 22, 30, 31, 52, 73 i 92. 
Amb el RER -un tren que viatja pel subsòl de París -, també s’hi pot arribar agafant la línia A i baixant a la mateixa estació que el metro. 
El bitllet és vàlid per als 3 mitjans de transport públic anteriors. Els bitllets més rendibles són: El T+ que permet fer un viatge per només 1,70€ o bé es pot comprar un bitllet de 10 viatges per 12,50€.
FOTO 6: Mapa de les línies de metro de Paris
http://goo.gl/cAMK4
Curiositats. A l’interior de l’Arc de triomf hi ha un petit museu. L’entrada costa 9,50€ i l’accés és gratuït per a menors de 18 anys. Inclòs en el preu hi ha l’accés al sostre del monument, des d'on es poden contemplar unes vistes fantàstiques de París. El museu està obert diàriament de les 10h a les 23h. A l’hivern -d'octubre a 1 de març – l’horari és de 10h a 22:30h.
FOTO 7: Arc del Triomf vis per una de les cares frontals
http://goo.gl/B9Eqb
FONTS D’IMATGES:

Torna a la Ciutat de París

Maria Miret i Alba Terés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada