dimecres, 6 de febrer del 2013

Barcelona: Parc de la Ciutadella

El parc de la Ciutadella és un dels parcs més grans i més importants de la ciutat. S’hi poden visitar escultures com ara; la Dama del paraigua, Monument al general Prim... També es poden visitar monuments: l’hivernacle, el Parlament de Catalunya, Museu Martorell de Geologia...  També disposa d’una àmplia zona enjardinada on es pot passejar metre s'hi contempla el llac i la cascada. El parc té de deu accessos i una extensió de 17,42 hectàrees, sense comptar els terrenys que ocupa el Zoo de Barcelona.

Dos dels aspectes més interessants són:

  • L’ hivernacle: obra del 1883-87 de Joan Amargós. És una sala de tres naus i actualment s’utilitza com a sala d’exposicions.
  • Parlament de Catalunya: l’edifici va ser construït al segle XVIII. Hi ha 4 patis interiors i galeries. Serveix per representar Catalunya, exerceix la potestat legislativa i controla l'acció politica i del govern.

Parlament de Catalunya. Font: http://goo.gl/MssgY


       Felip V va ordenar construïr la fortalesa militar per dominar Catalunya i Barcelona després de la Guerra de Successió. Igualment, aquest rei, el primer Borbó, va ocupar el castell de Montjuïc, l'altura del qual permetia un fàcil bombardeig de la ciutat. L'actual edifici del Parlament fou, en origen, el magatzem de munició de l'aquarterament de tropes de la Ciutadella.  Va ser reconstruït i remodelat com a palau destinat als monarques espanyols al segle XIX, per l'arquitecte Josep Fontseré. Els monarques mai no van voler usar aquest palau perquè era situat en un espai que simbolitzava la derrota de Catalunya i la seva opressió. De propietat municipal el palau va ser destinat a seu parlamentària durant la II República.


Recomanem visitar el parc, perquè és un lloc tranquil, per estar en contacte amb la natura; i a més a més, és ideal per estar amb nens.S’hi pot arribar amb metro. Cal parar a les següents estacions: Jaume I (Línia Groga L4) o Ciutadella Vila Olímpica (Línia groga, L4)

Font de la cascada-Font: keniaduval.wordpress.com


Mapa Parc de la Ciutadaella-Font: http://goo.gl/Zg7FK
 Retorna a ciutat de Barcelona        
 Xènia Roselló 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada