dimarts, 19 de febrer del 2013

Anem al Ngorongoro!

Increïble volcà al cor de la saba El crater del Ngorongoro, situat al nord de Tanzània i proper del Parc Nacional del Serengeti, és una de les majors reserves ecològiques del continent africa.
És un volcà d'aproximadament 20 km d'extensió i 600 metres d'altura, localitzat al centre de la sabana africana i per la seva inactivitat, alberga a l'interior del seu cràter una important reserve d'animals salvatges, com ara búfals, elefants, gaseles, zebres, antílops, rinoceronts (blancs i negres) i flamencs (blancs i rosats).
Si vols accedir al Cràter del Ngorongoro hauràs de fer amb gent especialitzada que et pugui guiar i vetllar per la teva seguretat, ja que l'accés no està permès a persones que vagin pel seu propi compte, això és perquè arreu del cràter poden aparèixer animals salvatges, de manera que al anar acompanyat d'un guia i rangers que vetllin per la teva seguretat és fonamental i necessari. 

En la nostra ruta, "Gran Safari" menjarem en una zona de descans que marca el límit entre el Sergenti i l'àrea de conservació del Ngorongoro. Fem una parada a Oldupai, jaciment paleontològic i arqueològic prehistòric on es van descobrir les petjades de les primeres homínids, se li coneix també com "El bressol de la humanitat".
Quan acabem de dinar entrarem a l'àrea de la conservació del Ngorongoro. Dormirem en vora del cràter on fa molt fred, hem de portar un bon sac de dormir i roba d'abric.
La pau que ens respira al cràter del Ngorongoro, així com las seva bellesa són extraordinàries. Sense cap dubte, la meva visita ha estat una experiència inoblidable.


Cristina Roig Carrera

Trekking per el Kilimanjaro 

El Kilimanjaro és la muntanya més alta del'Àfrica, i és d'origen volcànic. És situat a Tanzània, a la frontera amb Kenya, molt a prop de la línia de l'equador.La seva alçada va ser mesurada a l'any 1952, amb mètodes de topografia òptica, fent triangulacions verticals però a distàncies molt llunyanes i va donar el resultat de 5.895 m. Posteriorment, a l'any 1999 es va mesurar de nou l'alçada amb sistemes GPS, (amb l'ajuda de satèl·lits) i va donar una alçada de 5.893 m,  i el 2009 es van mesurar 5.890 m.
Al Kilimanjaro es pot visitar:
El parc nacional del Kilimanjaro:
El cim del kilimanjaro és el punt més alt d'Àfrica i la muntanya més alta del món que pot pujar sense "escalar de veritat". Això no vol dir que sigui una tasca fàcil, però si que és possible per a gent sense coneixements ni preparació d'alta muntanya.
La pujada, en si, no és molt dura excepte l'última etapa que si té unes rampes molt pronunciades. El veritable problema és la manca d'oxigen a causa de la seva altitud i els efectes que produeix en forma de mal d'altura.
Càmping Kikelewa
Un dels camps de la Ruta Rongai està a la zona de Cave Kikelewa, sobre altitud 3600m, normalment s'assoleix en el segon. dia de caminada. L'àrea es troba en una regió amb poca vegetació i pedregós, però en dies clars es pot tenir una bonica vista de la cara nord del Kilimanjaro
Pico Mawenzi 
Encara que no és la mateixa fama que Kibo (amb 5895m), Mawenzi Peak, amb una altitud de 5149 m, situat a l'est, és una formació rocosa bella. En l'àrea de Mawenzi es troba un dels camps (4330 m d'altitud) que fem servir la ruta Rongai per arribar al cim del Kilimanjaro i també va ser el lloc que triem per fer un dia d'aclimatació abans de l'ascens final.


 Alejandra Domenech


Retorn a la Ciutat de Dodoma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada