dilluns, 18 de febrer del 2013

ROMA: l'Arc de Constantí

L'arc de Constantí, amb el coliseu a la dreta.
http://goo.gl/aDZKa
L'arc de Triomf és un monument que s'erigia per tal d'honorar una tropa o un exèrcit que retornava vencedor d'una companyia militar o una batalla. A Roma al costat del Coliseu, que és un dels circs romans més famosos del món, s'hi troba l'arc de Constantí. El qui va manar construir aquest 
monument fou un important emperador i conegut militar, anomenat Constantí. Aquesta obra es va encarregar després de les darrers campanyes militars del segle IV dC de la nostra època.  L'arc de Constantí és el més gran i més ben conservat de Roma. Presenta tres obertures: Una de molt gran en el centre i dues de més petites a cada costat. Totes tres són arcs de mig punt, tal com s'acostumava en l'antic imperi Romà. 
Mapa que pot servir d'ajuda per localitzar l'arc de Constantí sense cap problema.
Foto extreta de GoogleMaps.

Fa 25m d'altura, 25'7m de llargada i 7'4m de profunditat.
Fou construït amb carreus, de marbre blanc de diferents formes, amb blocs de pedra reutilitzats d'altres monuments més antics. També se'n va reciclar bona part d'alguns elements arquitectònics i de les escultures de decoració, és va aprofitar sobretot relleus i escultures procedents de l'època de Trajà, Adrià i Marc Aureli.

L'Arc va ser encarregat pel Senat, per commemorar la victòria de l'emperador romà Constantí contra Maxenci en la batalla del Pont Milvien el 28 d'octubre del 312dC. 
Va ser inaugurat oficialment el 315 dC.


En les seves parets s'hi pot veure:

 La batalla del Pont Milvio, es representa a la banda més gruixuda i esculpida sobre l'arc a mà dreta, enfrente del Coliseu. 

Detalls de l'escena de la batalla.
http://goo.gl/R4AzR

En general, el disseny de l'arc és meravellos, i és posiblement una replica de l'Arc de Septimi Sever. Els dos arcs no nomes tenen en comú els panells fins esculpits amb escenes de la vida de Septimi Sever, però també l'entablament principal, i les vuit magnífiques columnes estirades, que decoren els dos fronts de l'arc. 

Aquestes columnes són grans monòlits; una ha estat substituïda per un marbre blanc, ja que l'original ha estat ubicada a la Basílica de Sant Giovanni in Laterno.

Altres representacions: 

 Constantí i els seus generals.
http://goo.gl/SYGsF



Medalló en un costat de l'arc.
http://goo.gl/JrECc




 http://goo.gl/mspBH


Janet Pérez, 2nC

2 comentaris:

  1. Hi ha informació certa, però també hi ha moltes faltes d'ortografia

    ResponElimina
  2. Trobo la la informació és molt completa però no diu qui va ser el dissenyador de l'arc de constantí.

    ResponElimina