diumenge, 17 de febrer del 2013

L'Alhambra de Granada

Vista de l'Alhambra des de el turó de Sabika
Font: http://goo.gl/ns9NR

L’Alhambra és una ciutat emmurallada situada a Granada. 
La construcció és d’estil àrab, ocupa majoritàriament tot el turó de la Sabika. Es va declarar Patrimoni de la Humanitat per UNESCO l' any 1984. L’antiga ciutat de l’Alhambra tenia tot el que necessita una població dins de les muralles: mesquites, escoles, tallers...
Es va construir a l' any 1238 i els musulmans van habitar fins a l'any 1492, que va ser quan els Reis Catòlics  van conquerir Granada. El primer alcalde cristià de l’Alhambra va ser el Iñigo López de Mendoza, comte de Tendilla.


La visita és recomanable perquè és una construcció del segle XIII al segle XV. També , per la seva l’arquitectura.  El seu veritable atractiu són els interiors que estan decorats per l’art islàmic.
Jardí en un dels patis interiors. Font: ca.wikipedia.org
Els preus de l’entrada a la taquilla són de 13 euros, i el preu de l’entrada anticipada és de 18,90 euros.
S’hi pot arribar amb cotxe, caminant o amb autocar per la N-430.

TEXT CREATIU

Quan l’ajuntament de Granada  va obtenir l’Alhambra per ser un lloc turístic és van trobar uns documents amb escrits d’un antic personatge que vivia just al costat d’una paret de la muralla: ens explica que en aquells temps la vida no era gens fàcil, s’alimentaven del que cultivaven i contínuament tenien tropes enemigues contraatacant, ens diu que va ser camperol però amb les seves grans facilitats per la lluita va acabar formant part de la realesa. Aquestes són les memòries que va deixar el Fernando García abans d' anar a una gran batalla on va acabar morint.
Mapa de l'Alhambra vista aèrea.
Font: http://goo.gl/4lSyE

Genís Díaz i Arnau Ribot.
Retorna a la Ciutat de Granada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada