dissabte, 16 de febrer del 2013

L'ACRÒPOLIS de la ciutat d'Atenes

Atenes es troba al sud de la península del Peleoponès, en el continent europeu.

  Situació d'Atenes dins del continent europeu.
                                       Font: http://maps.google.es/maps?hl=es&tab=wl

Allí podem trobar gran varietat d'elements històrics  que formaren part de la Grècia antiga; un dels més destacats és l'Acròpolis.
L'Acròpolis és un conjunt d'edificis situats a la part més alta de la ciutat. Una de les edificacions més importants és el Partenó, del qual ja en parlarem desprès amb més detalls. Era un temple que servia per a què la població pogués resar a la deesa Atenea Pàrtenos, la qual la consideraven la seva protectora.
 
Imatge de l'Acròpolis
És important d'anar-hi ja que és una de les visites més boniques i de més aprenentatge cultural que es pot fer. S'hi pot aprendre molta història sobre els nostres avantpassats: com vivien, la seva cultura, costums,.... No es pot deixar passar l'oportunitat. Actualment hi han edificis de l'Acròpolis com el Partenó que estan mitjanament desgastats pel pas dels anys, però la història i la bellesa encara s'hi conserven.



L’Acròpolis està situada al centre de la ciutat. La manera més fàcil d’arribar-hi és a través de la línia de metro (línia 2 roja). S’ha d’agafar la sortida cap a Dionysiou Aeropagitou.
Metro d'Atenes. Font: http://www.atenas.net/metro

El Partenó
El Partenó és un dels monuments més importants de l’Acròpolis. És el més gran d’Atenes. Està dedicat a la deesa que protegia Atenes.
Un altre edifici important és el Erecteion que va ser construït entre els anys 421 i 406 a.C per reemplaçar l' antic temple de Atenes Polias.

Partenó. Font: http://goo.gl/iFoj0


Retorna a ciutat d'Atenes
Xènia Roselló i Miquel Tucho

                                                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada