dimarts, 26 de febrer del 2013

Islàndia: Volcà Hekla



La ciutat de Reykjavík és la capital d’Islàndia, està situada al sud-oest del país.  El clima de la ciutat és fred. A l’hivern sol hi ha 4 hores de llum solar i a l’estiu quasi totes les hores hi ha llum. Reykjavík és el centre econòmic de tot el país i la seva moneda és la Króna

A Islàndia hi ha molts volcans, un dels principals i actualment actiu és el volcà Hekla. L'activitat volcànica d'Islàndia és degut a que es troba en una vora divergent, concretament en la Dorsal Atlàntica. Està en el límit de les plaques tectòniques Nord-Americana i Euroasiàtica, les quals constantment es van separant a poc a poc  i formen nous volcans. Per aquest motiu actualment Islàndia augmenta la seva superfície lentament. Aquest volcà és d’activitat Peleana (Pliniana) i expulsa piroclasts i gasos a tota velocitat.



 

Volcà Hekla                                        Font: http://goo.gl/jAdA8
   

Per tal de poder visitar el volcà, es surt de Reykjavík a les 7 del matí, amb un cotxe de lloguer. Hi ha una distància de 55 km entre Reykjavík i el volcà Hekla, amb cotxe s’hi tarda uns 50 minuts. 

La primera ciutat que es troba per la carretera és Hverageròi, està a 43,6 km de distància respecte a Reykjavík, s’hi tarda 40 minuts a arribar-hi. Allí, hi ha un cafeteria on hi ofereixen un esmorzar adequat per als turistes que van a visitar el volcà Hekla. Un cop acabat l’esmorzar, a 11 Km aproximadament, hi ha el volcà, s’hi tarda uns 10 minuts en arribar.

Diagrama de fluxos de desplaçament


A les 8:15 hores s’arriba al volcà. Amb un tot terreny es puja fins al lloc on comença l’excursió, s’hi tarda unes 3-4 h en arribar. Un cop a dalt, l’excursió de 7-8 h pel volcà es fa amb raquetes de neu. Quan fa 2 hores que ha començat l’excursió amb raquetes, es fa un pícnic a les 2 del migdia. L’excursió acaba a les 8:30 hores del vespre, després hi ha 3 hores de baixada més 1 hora fins a Reykjavík. Aquestes darreres 4 hores es fan amb cotxe.

Torna a la ciutat. 

Adrià Duaigües i Marc Gibert


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada