dimarts, 19 de febrer del 2013

EL CASTELL DE CHILLON (Suïssa)

El Castell de Chillon està situat a la ribera del Llac Leman, a  Suïssa i el seu municipi és Veytaux. El castell mesura 110 metres de llarg per 50 metres d'ample. El campanar arriba als 25 metres d’alçària. Aquest castell actualment és una atracció turística molt important i està classificat com un monument històric.
Va ser ocupat per la Dinastia Savoia i pels de Berna (1536-1798). Després va passar a formar part de l'estat de Vaude. El castell de Chillon va ser construït sobre una roca calcària que tenia forma  oval vora el llac Léman, entre Montreux i Villeneuve. Aquesta roca té una pendent escarpada i al costat del llac té un fons abrupte.

Està en un indret estratègic: tanca el pas entre la ribera Vaudoise (accés cap a Alemanya i França, al nord) i la vall del Rhône, que permet arribar ràpidament a Itàlia. A més a més, el lloc ofereix un punt de vista excel·lent de la costa savoiarda. La guarnició podia controlar militarment i comercialment la ruta vers Itàlia i aplicar una taxa de peatge. 

Les primeres construccions es remunten al segle X, tot i que és possible que al lloc ja hi hagués un emplaçament militar anteriorment. S'han trobat objetes de l'època romana i vestigis de l'edat de Bronze. Fonts del segle XIII parlen de la possessió del lloc de Chillon, que era del bisbe de Sion.
Una carta del 1150 el comte Humbert III acordà, amb els religiosos cistercencs de Hautcrêt, el lliure passatge per Chillon.
És testimoni de la dominació de la Dinastia de Savoia la regió. El propietari del castell era Gaucher de Blonay, però aquest era un vassall del Comte.

Es considera que Chillon era un domini senyorial dels Savoia l'època feudal.


















Annabel Viles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada