dissabte, 16 de febrer del 2013

Ciutat Romana: Sabratha


Sabratha és una antiga ciutat que va formar part de l’Imperi romà, però primerament va ser cartaginesa. A la ciutat hi ha diferents monuments però avui en dia, el seu teatre és un dels monuments que més destaca, construït fa 2000 anys. Es va convertir en un enclavament important ja que tenia proximitat al port. La seva economia es basava en el comerç.

La seva població era de 8.900 habitants aproximàdament. Els seus temples estaven decorats amb terres de mosaics de l' època "Justiniana", normalment eren blancs i negres. Després de la conquesta àrab el comerç es va desplaçar a altres ciutats i Sabratha va quedar com una vila.

Teatre de Trípoli
Font: http://goo.gl/nNH4I
On està situat?
Localització de Sabratha
Font: http://goo.gl/N9iBG

Està situada a la costa del mar mediterrani, a 60 km de Trípoli (la ciutat més gran de Líbia). Està situada vora el mar mediterrani al nord, al nord-oest de Líbia, frontera amb Tunísia. 

Com s'hi arriba? 

A Sabratha hi podem arribar amb cotxe amb 1 hora i 10 minuts des de l'aeroport nacional de Trípoli que està situat a 75 km de distància. 

Quins aspectes són interessants o curiós?
Ciutat de Sabratha
Font: ca.wikipedia.org
Es considerada Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per la Educació, la Ciència i la Cultura.)
Moltes de les restes es poden visitar al Museu Nacional de Trípoli. 

En aquesta web podeu trobar moltes fotografies i molta informació sobre Sabratha.























Per tornar a la pàgina anterior... Ciutat de Trípoli      
Maria Foix i Júlia Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada