dimarts, 26 de febrer del 2013

Ciutat d'Istanbul


La ciutat d'Istanbul està situada al nord-oest de Turquia. És un lloc excel·lent per visitar la Platja de Sile i el Gran Bazar. El fus horari d'Istanbul és UTC+02:00, pertant són 2 hores més respecte a nosaltres. Té un clima mediterrani, és el clima ideal per a passar un agradable dia. Aquest clima no té temperatures altes ni baixes, normalment solen rondar pel 20Cº i els 35Cº. Aquest clima es podria què és exclusiu, perquè és l'unic clima que fa que la calor de l'estiu es concentri a l'aigua del mar i, llavors el mar actua com a "caldera" que fa què no hi hagin temperature molt baixes a l'hivern.




Istanbul forma part de la Unió Europea i la seva moneda es la LIRA TURCA ( TRY), què un euro equival a 2,2685 TRY. Turquia no forma part de l'Eurozona perquè bona part de Turquia no forma part de la Unió Europea. L'euro ( € ) es pot canviar als bancs turcs.

UNIÓ EUROPEA -- http://goo.gl/vU5hd


També es pot disfrutar de la seva gastronomia que ofereix una gran gama de sabors. Un dels plats més coneguts és la Baklava que consisteix en una pasta embafadora molt dolça i què és farceix amb nous picades, festucs i s´endolçeix amb almívar o mel. El Lahmacun també és un dels plats més coneguts i, consisteix en una coca coberta amb carn picada amb all i julivert.

BAKLAVA -- http://goo.gl/aygev







LAHMACUN -- http://goo.gl/YwNfh













 JOEL SANJUAN 

Torna al Mapa del viatge a Turquia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada