dijous, 28 de febrer del 2013

Ciutat d'Estocolm



Estocolm és la capital del regne de Suècia. Està distribuïda en diferents illes, algunes molt petites. La capital sueca està situada a la península Escandinava, la qual comparteix amb Noruega. El mar més pròxim a Estocolm és el mar Bàltic. A l’hivern hi fa moltíssim fred i a l’estiu el clima és agradable. El fus horari d’Estocolm és de GMT + 1.

La ciutat d’Estocolm és una vila força poblada, amb més o menys 1.250.000. Els habitants parlen suec, la llengua més parlada de Suècia. Tot i que Suècia formi part de la Unió Europea, la seva moneda és la Króna ja que no ha volgut optar per la moneda única d’Europa (euro). 

A la capital sueca hi ha molts llocs per visitar. Els més importants i imprescindibles són: el Palau Reial, el museu Vasa i l’Ajuntament.

Palau Reial d'Estocolm                        Font: http://goo.gl/F4sfI


La metròpolis està molt ben comunicada entre si i amb l’exterior. Disposa del molt mitjans de transports com: autobús, avions, trens, ferris, taxis, tramvia...

La gastronomia típica del territori és el salmó fumat, la carn de vaca... En els postres hi cal destacar les creps i el pa dolç. Una de les begudes per destacar és la cervesa i “Akvavit” (la beguda típica).

La típica beguda anomenada Akvavit                               Font: http://goo.gl/CKqYc


Adrià Duaigües


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada