dimarts, 26 de febrer del 2013

Ciutat de París

La moneda de París, a partir de l'any 2001, és l'euro, abans era el franc, forma part de la unió europea. L'hora de Paris es l'hora GT+1, d'aquesta manera no cal canviar l'hora si vens de Barcelona.

La seva gastronomia es rica en carns, aus i gran varietat de rebosteria, a demés tenen una gran varietat de formatges de la zona. També hi han diferents tipus de pans, com per exemple les famoses baguettes, brioches, amb els que acompanyen amb formatges com el Camembert, un formatge que es caracteritza per el seu sabor intens i la seva suau textura. Uns altres formatges a destacar son el roquefort i el brie. Entre els seus plats mes típics destaca la sopa de ceba, la sopa de porro i patata, omelette (truita), chateubriand, bistec a la brasa, i ànec a la taronja.


Brioches 


Varieta

El temps de Paris acostuma a ser humit, però el més habitual és que faci fred, les temperatures són baixes. Així que cal agafar roba d'abric i es molt recomanable de portar paraigües ja que acostuma a ploure la majoria dels dies, normalment a l'hivern, la tardor i la primavera.


Sobretot, recorda que no et pots perdre visitar l'Arc de Triomf de l'Étoile, El Barri de Montmartre i el Palau de Versalles, són monuments que formen part de la cultura de París.

Arc de Triomf de l'Etoile
http://goo.gl/gGUCD 

El Barri de Montmartre
http://goo.gl/Wq1c0 







Maria Miret


Torna al mapa del viatge a Turquia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada