dijous, 28 de febrer del 2013

Ciutat de Berlín

Berlín és una ciutat situada al nord-est d'Alemanya. La seva superfície és de 892.000 km2, és la ciutat més gran de tota Alemanya. Té 3.429.300 habitants i la seva densitat es de aproximadament 3.845,28 hab/km2.Un dels monuments més importants de Berlín és "El Mur de Berlín" famós perquè és va construir a la Segona guerra Mundial per separar la ciutat però va haver una revolució i van tirar el mur a terra. 



Mur de Berlín. URL: http://goo.gl/JY569
Berlín té un clima temperat segons el sistema de classificació de clima Köppen. Els estius són calorosos amb temperatures altes de mitjana 22-25 °C (mig 70) i les baixes de 12-14 °C. Els hiverns són freds amb temperatures altes de mitjana de 4 °C i les baixes de 2 a 0 °C. La primavera i la tardor són generalment suaus. La precipitacions anuals són de 571 mm, amb precipitacions moderades durant l'any. De desembre a març sol nevar, tot i que la neu sol desfer-se ràpidament.

La moneda que s'utilitza a Berlín és com a la majoria de països de tota Europa és l'euro.

Ha Berlín dinen i sopen molt aviat però és fàcil trobar obert qualsevol restaurant a qualsevol hora del dia. Les botigues obren sobre les 9h i tanquen bastant aviat a les 19h.


Joan Eroles.

1. Mur de Berlín
2. Sony Gallery
3. Allianz Arena

Torna al mapa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada