dijous, 28 de febrer del 2013

Ciutat de Barcelona



La gran ciutat de Barcelona està ubicada al Nord-Est de la península Ibèrica, concretament al sud de la comunitat autònoma de Catalunya, en la comarca del Barcelonès.  La metròpolis dels barcelonins està situada en la serralada litoral. Té un clima mediterrani a causa de la seva proximitat al mar de la Mediterrània. Per aquest motiu, els hiverns són poc freds i curts i els estius poc calorosos. El fus horari de la ciutat és GMT +1.

És la segona ciutat espanyola, després de Madrid, amb més població (1.628.090 habitants) i economia. Barcelona forma part d’Europa i de la Unió Europea, per tant, la seva moneda oficial és l’euro (€). Formar part de la Unió Europea té bastants avantatges: hi ha una mobilitat lliure pel territori i la comercialització és molt més fàcil i eficaç.

En la capital catalana hi ha molts llocs per visitar, com per exemple: El museu Nacional d’Art de Catalunya, el Camp Nou, la Sagrada Família, el Teatre Nacional de Catalunya, el Parc Güell... En ells s’hi pot veure obres d’art molt importants, monuments, llocs d’interès...
La imponent Sagrada Família                                       Font: http://goo.gl/qlu09

La ciutat està molt ben comunicada, per aquest motiu cada any hi van milers de turistes. La majoria a visitar alguns dels llocs d’interès anomenats anteriorment. La metròpolis disposa de transports públics (autobús, metro, tramvia, bicicletes) i molts més com: avions, vaixells i trens. Les carreteres, autopistes, vies, també són molt segures i confortables.

La coca de recapte, el pa amb tomata, la botifarra amb mongetes, l’esqueixada, els panellets... formen part de la gastronomia típica del territori català on està situat Barcelona. La majoria són menjars molt casolans i fàcils de fer. 
 
La típica coca de recapte                                       Font: http://goo.gl/ZDq7M

Tickets:


També s'hi pot visitar:
 Torna al mapa del viatge

Marc Gisbert i Adrià Duaigües

                                                                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada