dimecres, 13 de febrer del 2013

Ciutat de Barcelona


Barcelona és una ciutat situada a la costa mediterrània de la península ibèrica. És la capital de Catalunya, Barcelona s'assenta en una plana formada entre els deltes de les desembocadures dels rius Llobregat, al sud-oest, i Besòs, al nord-est, i limitada pel sud-est per la línia de costa, i pel nord-oest per la serralada de Collserola que segueix paral·lela la línia de costa encaixant la ciutat en un perímetre molt definit.

Barcelona vist des d'un satèl·lit        http://hubc.ub.edu/ca/visitants/viure-barcelona

Barcelona té una població de 1.628.090 habitants, és la ciutat més poblada del Principat, l'onzena de la Unió Europea i és la segona ciutat no capital d'estat. És el principal nucli urbà de la regió metropolitana de Barcelona, que aglutina 5.012.961 habitants, i de l'àrea Metropolitana de Barcelona, integrada per 36 municipis, que té una població de 4.542.490 habitants i una superfície de 633 km².

Barcelona té un clima Mediterrani però amb les característiques d'un microclima urbà i amb les particularitats d'estar situat al nord del mediterrani. Els hiverns són curts, frescos i relativament humits, la majoria dels anys no arriba a glaçar. Els mesos de gener i febrer les temperatures mitjanes ronden els 10 °C i les màximes mitjanes superen els 13 graus. Els estius són relativament secs, llargs i càlids, però al juliol i a l'agost les temperatures màximes diàries no acostumen a superar els 30 °C ja que hi bufa el vent de mar cap a terra.


A Barcelona hi ha molts llocs que són molt bonics per a visitat i per a veure. Aquí us donarem informació sobre dos llocs molt bonics i divertits que podeu visitar:

La Pedrera
El Tibidabo

Veure bitllet del viatge i traducció de preguntes.
Retorna a Mapa del viatge a Austràlia.
                                                                                                                                                 Iris Suárez 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada