dijous, 28 de febrer del 2013

Ciutat de Barcelona


Barcelona és la capital de Catalunya. Està situada al nord-est de la Península Ibèrica, la llengua oficial és el català. Té un total de  1.615.448 habitants amb una superfície de 101,4 km². És la segona ciutat més poblada d’Espanya. Es troba en una plana entre els deltes del Llobregat i del Besós (dos rius de Catalunya).

Imatge aèria de Barcelona. Font: hucb.ub.edu

Hi ha moltes obres d’ artistes molt coneguts arreu d'Europa  com Antoní GaudíJosep Puig i Cadafalch... I poetes com Joan MaragallSalvador Espriu.

La moneda es l'Euro, com a quasi totes les ciutats  Europees.

La ciutat té un clima Mediterrani.  Els hiverns són curts, frescos i no arriba a glaçar. Els mesos de gener i febrer les temperatures  ronden entre els 10 i 13 °C. Els estius són relativament secs, llargs i càlids, però al juliol i a l'agost les temperatures màximes diàries no acostumen a superar els 30 °C. La màxima temperatura registrada a la ciutat va ser de 39,9 °C, al barri del Raval i 39,8 °C a l'Observatori Fabra, situat a uns 450 m d'altitud al Tibidabo La temperatura mínima que és va registrar va ser de -10 °C.

Barcelona és una ciutat costera molt desenvolupada i molt moderna. Per dins de la ciutat, et pots desplaçar de moltes maneres. Hi ha el transport públic (tramvia, metro, autobús, taxi) i el transport privat.


A Barcelona s´hi pot visitar molts monuments però els més recomanables són La Sagrada Família i el ParcGüell

Diagrama de Fluxes
Bitllet d'avió
Retorna al mapa inicial

Genís Díaz.
Arnau Ribot






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada