dimecres, 20 de febrer del 2013

Buckingham palace


El Palau de Buckingham o Buckingham palace és la residència oficial de la reina Elisabet II del Regne Unit a Londres. A més a més, és el principal espai on es desenvolupen les activitats oficials de la Família reial britànica entre les quals destaquen les obligacions d'estat. 


Buckingham palace               http://www.tourist-information-uk.com/buckingham-palace.htm

El Palau s'ha convertit en una de les principals atraccions turístiques de la capital britànica. Les Cambres d'Estats són el nucli principal de la zona oficial i de treball del Palau. Emprades habitualment per la Reina i altres membres de la Família reial s'utilitzen com a despatxes i cambres de recepcions. A més a més de ser la residència de setmana de la reina i del duc d'Edimburg, el palau és el lloc de treball de 450 persones. Cada any prop de 50 000 persones són rebudes en recepcions, audiències i banquets. El pati és utilitzat en el moment del relleu de la guàrdia, una cerimònia que s'ha convertit en una atracció turística.

El Buckingham palace vist des d'un avió            http://nobleyreal.blogspot.com.es/2010/03/de-fiesta-en-buckingham.html

La decoració interior és de l'època del regnat dels Hannover, segle XVIII i inici del segle XIX. Posteriorment, en el regnat del rei Eduard VII del Regne Unit es redecoraren algunes sales en estil belle-epoque (època bella). Els jardins del Palau són els jardins privats més grans de Londres i foren dissenyats per William Townsend Ailton. El llac artificial fou creat l'any 1828 essent proveït per l'aigua dels llacs de Hyde Park.

L'interior del Buckingham palace        http://www.elmundo.es/albumes/2008/07/28/buckingham_por_dentro/index.html

Els principals salons del palau es troben a la zona noble, darrere de la façana est. El primer que apareix és el Saló de Música, el gran arc domina la façana. Flanquejant es troben els salons blau i blanc. Al centre, servint com un passadís que uneix els salons d'Estat es troba la Galeria d'Art, on pengen obres de Rembrandt, Anton van Dyck, Rubens i Vermeer. El saló del tro i la sala verda també donen cap a la galeria. El saló verd serveix d'avantsala al saló del tron sent part de la ruta cerimonial cap al saló de tron des del saló de la guàrdia, a la part alta de la gran escala. El saló de la guàrdia conté una gran estàtua de marbre del príncep Albert amb uniforme romà. Aquests salons són usats únicament en cerimònies d'estat i oficials.

Just a sota de la zona d'estat es troben unes sales conegudes com semi-estatals. S'obren al hall de marbre i s'usen en actes menys formals com ara les audiències privades. Alguns van ser nomenats i decorats per a visites particulars com el «Saló 1844», creat l'any de la visita del Nicolau I de Rússia. Al centre d'aquesta suite es troba la Sala de l'Arc, a través del qual passen cada any milers de ciutadans per les festes que dóna la reina als jardins de palau. La reina utilitza una sèrie de sales privades en l'ala nord.

Retorna a Ciutat de Londres
Iris Suárez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada