divendres, 15 de febrer del 2013

L'Acròpoli


L'Acròpoli era la “ciutat alta” i estava present a la majoria de ciutats gregues, amb una doble funció: defensiva i com seu dels principals llocs de culte.
L'Acròpolis         http://www.poreuropa.com/2012/02/25/la-acropolis-de-atenas-en-alquiler/

L'entrada a l'Acròpoli es realitza per una porta monumental anomenada els Propileus. Al costat dret i frontal dels Propileus es troba el Temple de Nike Àptera. Una gran estàtua de bronze d'Atena, construïda per Fídies, es trobava originàriament al centre. A la dreta d'on s'alçava aquesta estàtua es troba el Temple d'Atena Pàrtenos (la Verge). A l'esquerra i al final de l'Acròpoli hi ha l'Erectèon, amb la seva cèlebre tribuna sostinguda per sis estàtues. També es troben a l'Acròpoli les restes d'un teatre a l'aire lliure anomenat el Teatre de Dionís, on van estrenar les seves tragèdies Sòfocles, Aristòfanes i Èsquil.

Una gran part dels edificis arquitectònics de què consta l'Acròpoli es van edificar durant l'època de Pèricles (499-429 aC). La plataforma estava envoltada per una muralla construïda pels pelags, que en va substituir una altra d'anterior més primitiva; més tard es va construir un temple, l'Hekatómpedon, que va ser destruït pel rei persa Xerxes. Sobre les seves ruïnes Pèricles va aixecar el Partenó junt amb la resta dels edificis repartits per tot el turó.

Mapa de l'Acròpolis                      http://www.losviajeros.com/foros.php?t=32498 

L'Acròpoli d'Atenes està situada sobre un turó a uns 165 metres per sobre del nivell de la ciutat. També és coneguda com Cecròpia en honor del llegendari home serp, Cècrops, rei d'Atenes.
A l’Acròpolis d'Atenes es va rodar una pel·lícula titulada “Mi vida en ruinas”. Es va rodar al 2009 i és una pel·lícula de comèdia ambientada en l’antiga Grècia.

Retorna a Ciutat d'Atenes
Iris Suárez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada