dimarts, 5 de febrer del 2013

Barcelona: Passeig de Gracia


El Passeig de Gràcia és una de les avingudes principals de Barcelona i també una de les seves àrees comercials i de negocis més importants. A més, és aparador de destacables obres de l’arquitectura modernista a la ciutat, amb obres de Gaudí, Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch i Enric Sagnier. El Passeig de Gracia comença a la Diagonal i acaba a la Plaça Catalunya, fa 2 km de llarg i travessa tot l'Eixample.

El passeig cap al començament del segle XX, des del portal de l'Àngel.
Font: http://ca.wikipedia.org/


Al passeig hi podem visitar cases antigues d’art modernista construïdes per arquitectes famosos, com ara la Pedrera i la Casa Batlló de Gaudí construïdes al segle XX, que a més són també Patrimoni de la Humanitat.  Es recomanable anar-hi perquè és un lloc on sempre hi ha gent i on es mostra com és Barcelona en el seu dia a dia. Es curiós veure la gran quantitat de gent que hi ha sempre al Passeig de Gracia, és un lloc ple de vida.


Mapa de Barcelona amb el passeig marcat.
Font: https://maps.google.es/maps?hl=es&tab=wl

S’hi pot arribar amb molts mitjans de transport. Compta amb les parades de metro de la Plaça Catalunya (línies 1, 3, 6, 7), Passeig de Gracia (línies 2, 3 i 4) i Diagonal (línies 3, 5, 6 i 7). A la cantonada amb la plaça de Catalunya hi ha una estació de Rodalies de Catalunya. A la confluència amb el carrer d'Aragó hi ha una altra estació de Rodalies de Catalunya i d'ADIF (Passeig de Gràcia). Té diverses parades d'autobús: urbans diürns i nocturns, metropolitans diürns i nocturns, i regionals; així com estacions del Bicing i parades de taxi.

Sara Quejido

Torna a la Ciutat de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada