dijous, 7 de febrer del 2013

Barcelona: Museu Picasso



El museu Picasso és un lloc potencialment turístic situat a Barcelona, és un pintor conegut arreu del món. S’hi poden observar 3.800 obres que componen una col·lecció amb moltes exposicions temporals. El museu es va obrir el 9 de març de 1963, és un símbol molt volgut pels habitants de Barcelona. El museu es pot conèixer fàcilment per una obra bastant coneguda en Espanya: Autoretrat.És una pintura a l'oli realitzada per Pablo Picasso el 1896 i que actualment forma part de la col·lecció permanent del Museu. Va fer el donatiu al museu al 1970.

                                              
                                                  Autoretrat. Font: http://goo.gl/0GrUV

Una altra obra bastant coneguda en aquest museu es "L'home amb boina".Aquest quadre el va pintar a la Corunya l'any 1895 i el va donar al museu l'any 1970. El va fer quan era una adolescent de catorze anys. Cal destacar les mides de l'obra, una mica més grans del que era habitual en els quadres de Picasso d'aquella època (50,5 x 36 cm) que està pintat amb la tècnica d'oli sobre tela. Actualment es troba exposat de forma permanent a la Sala 1 del museu.

                                                  L'home amb boina. Font: http://goo.gl/C2cho

Està situat al carrer Montcada numero 15 al barri de la Rivera. Va ser l’únic museu que es va obrir mentre el artista encara era viu. S’hi pot arribar de diverses maneres: hi ha la parada de estació de metro: la estació de jaume I (L4 de Metro) i l'estació Arc del triomf (L1 de Metro) que totes dues es queden bastant aprop, hi ha zones d'aparcament tant per cotxes com per bicicletes relativament a prop i per autobús no hi ha cap línia a prop. Queda un pel apartat d'algunes zones importants de Barcelona, per aquest motiu no es tan accessible caminant. Té 13.000 m2 dividit en 16 sales i passadissos mes las sales g i s en el que al anys passen mes d’un milió de persones. Tota la informació la podem trobar a la pàgina oficial de l'ajuntament de Barcelona:


                                       
                                           Mapa per arribar al museu. Font: http://goo.gl/1H3u0

El museu és visitat per molta gent de diferents llengües i cultures, per aquest motiu s'hi poden comprar audioguies per tal de que tothom pugui entendre tot el que visita en casi tots els idiomes.
Les entrades tenen uns preus molt assequibles de:
Entrada combinada, museu + exposició temporal 6,60 €
Entrada a l’exposició temporal 4,40 €
El seu horari és: De dimarts a diumenge (festius inclosos) de 10 a 20 h
Accés a les sales fins a 30 minuts abans del tancament
Dilluns no festius: tancat
Dilluns festius obert 2013:1 d'abril i 20 de maig
Tancament anual:1 de gener, 1 de maig, 24 de juny, 25 i 26 de desembre.
Tot i que el conserge té d'anar cada dia a les 8:15 per obrir les llums, la calefacció o aire condicionat depèn de la temperatura i endreçar ho tot per quan vinguin els clients estigui en el millor estat possible.



                                                 Museu Picasso. Font: http://goo.gl/0GrUV



Eduard Gómez
Andrés Coloma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada