dimarts, 5 de febrer del 2013

Barcelona: Montjuïc

Barcelona compta amb diversos turons i un d'ell és la muntanya de Montjuïc, que és caracteritza per la seva forma de penya-segat que s'enfonsa en el mar per la banda del Morrot. El seu nom prove de l'antic cementiri que la comunitat jueva va establir en aquesta muntanya, significa la muntanya dels jueus.
El parc de Montjuïc (Barcelona) és un excel·lent mirador per contemplar la ciutat i esta ple de llocs de interès turístic. A dalt de la muntanya entre altres coses hi podem trobar l’anella olímpica, amb l’estadi i el Palau Sant Jordi; el Plau de Montjuïc -seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya- , amb la font màgica, el castell i jardins. 

Rutes per Montjuïc


Mapa de Montjuïc i alguns dels itineraris possibles
Font: http://goo.gl/kO2x5


















Itinerari 1:
Castell de Montjuïc, camí del Mar, mirador Olímpic, camí de la Serp, pg. de Migdia, c. Can Valero, c. Dr. Font i Quer, c. dels Tarongers, pl. de la Sardana, mirador de l’Alcalde, crta. de Montjuïc i castell de Montjuïc.
  •  Punts d'interès: Castell de Montjuïc, camí de Mar, mirador Olímpic, jardí Botànic de Barcelona, museu Salvador d'Història Natural, jardí de Petra Kelly, jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, monument a la Sardana, jardins del Mirador, mirador de l’Alcalde.  


Itinerari 2:
Estació superior del funicular de Montjuïc, av. Miramar, c. Tarongers, jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, jardins Joan Brossa, pl. Sardana, crta. de Montjuïc, crta. Antiga de Montjuïc, pl. Carlos Ibáñez, pl. de l’Armada, mirador del Poble-sec, Camí de la Font-trobada, pg. de l’Exposició, c. Margarit, mirador de Satalia, av. Miramar i estació superior del funicular de Montjuïc.
  •  Punts d'interès:  Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, jardins Joan Brossa, monument a la Sardana, jardins de Miramar, mirador del Poble-sec i mirador de Satalia.
Itinerari 3:
Av. de l’Estadi 30, pg. Olímpic, c. Pierre de Coubertin, c. Jocs del 92, av. de l’Estadi i av. de l’Estadi . 

  •  Punts d'interès  Estadi Olímpic Lluís Companys, palau Sant Jordi, pl. Europa, torre Calatrava, INEFC, jardins Joan Maragall i jardins d'Aclimatació.
Itinerari 4:
Pl. Carles Buïgas, pl. Marquès de Foronda, pl. Cascades, pg. Cascades, parc darrere ICC, jardins Laribal, av. de l’Estadi, jardins Joan Maragall, av. Muntanyans, mirador del Palau, av. Muntanyans, pl. Pare Eusebi Millan, av. Muntanyans, pl. Sant Jordi, av. Marquès de Comillas i pl. Carles Buïgas. 

  • Punts d'interès  Fonts de Montjuïc, palaus de l’Exposició, font del Gat, jardins Laribal, jardins de Joan Maragall, Palauet Albéniz, Palau Nacional, MNAC, museu de l’Institut Botànic, la Foixarda, Poble Espanyol, CaixaForum i pavelló Mies van der Rohe.



Llocs més visitats



La font en plena actuació
 Font: hotelcurious.com
Font màgica:  Està situada  entre la plaça espanya i el museu nacional d'art. És l'escenari d'un espectacle de llums i aigua, que després de més de 80 anys en funcionament encara meravella als seus  visitants.  A la nit la font s’omple de gent que gaudeix d'aquest increïble espectacle. Informació sobre els horaris.






Museu Nacional d'Art (palau de MontjuÏc)
Font: centreocupacional.blogspot.com
Museu Nacional d'Art de Catalunya (Palau de Montjuïc):  Està ubicat en un impressionant edifici, el palau de Montjuïc. El museu te tot tipus d'art, i inclou un ampli període històric. Aquest museu agrupa totes les arts amb la missió de conservar i exhibir la col·lecció d'art català més important del món.
Preu de les entrades.

Horari del museu
  • De dimarts a dissabte: obert de 10 a 19 h
  • Diumenges i festius: obert de 10 a 14.30 h
  • Dilluns: tancat (tret dels festius
     d'abril, 28 de maig, 24 de setembre)
  • Tancament anual:1 de gener, 1 de maig i 25 de desembre
  • Dia gratuït: primer diumenge de mes
    18 de maig, Dia Internacional dels Museus



Castell de Montjuïc:  Al cim de la muntanya s’hi troba una antiga fortalesa militar amb una llarga i dilatada historia vinculada a la ciutat. En l'actualitat serveix com a mirador des del que s’obtenen unes precioses vistes de la ciutat. S’hi pot pujar amb telefèric o caminant. Més informació sobre com arribar-hi, els horaris, i el preu.
Castell de Montjuïc
Font: hdtimelapse.net

-          




      








      L'Albert, un senyor que viu en un barri aprop de Montjuïc explica que les vistes des del cim són impressionants, “ sempre que tinc una estona lliure aprofito per anar a passejar per Montjuïc i gaudir de les vistes, els jardins i la font màgica” diu.




Cristina Pinzano

Judit Petanàs

                                                                                             


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada