dimecres, 13 de febrer del 2013

Barcelona: La Pedrera

                                                  La Pedrera/casa Milà


La pedrera              Font: lapedrera.com
La casa Milà és coneguda popularment com la pedrera. Representa un continent que esdevé una obra d'art en si mateix. La seva singularitat i el seu valor patrimonial i artístic queden àmpliament acreditats. Hi ha pisos de lloguer. La Pedrera compta amb un catàleg d'exposicions i mostres artístiques. És recomanable perquè s’hi poden veure coses molt interessants i obres d'art molt boniques. Per arribar-hi s’hi pot anar amb metro fins a la parada de “rambla de Catalunya”, la pedrera és troba a la plaça Catalunya.

Mapa per a trobar la Casa Milà            viajes.deseoaprender.com 



La Casa Milà és el resultat de dos edificis que s'estructuren entorn de dos patis que il·luminen els nou nivells: soterrani, planta baixa, entresòl, la planta principal, quatre pisos superiors i unes golfes. El soterrani estava destinat a garatge, la planta principal a residència dels senyors Milà, un pis de 1.323 m², i la resta distribuït en 20 habitatges per a llogar. La planta resultant té forma de «8» asimètric per la diferent forma i mida dels patis. Les golfes, que allotjaven els safareigs i els estenedors, configuren un espai aïllant de l'edifici i determinen alhora els diferents nivells del terrat.

Una de les parts més destacades és el terrat, coronat de badalots o sortides d'escala, ventiladors i xemeneies. Tots aquests elements, construïts amb maó de pla recoberts amb calç, trencadís de marbre o de vidre, tenen una funció arquitectònica i, no obstant això, esdevenen veritables escultures integrades a l'edifici.

Retorna a Ciutat de Barcelona
 Iris Suárez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada